hristina angelova tina

Тя е харизматична, носи силна положителна енергия, красива е и почти винаги може да я видите усмихната. Талантът и амбицията си насочва в своя собствен бранд Maison TINÀ, съчетаващ фини качествени материи, прецизна изработка и най-вече нейният усет за естетика. Христина Ангелова или Тина е един от най-ярките ни млади дизайнери, чиято работа се отличава с класа и неподправен шик. Изключително земна, вярваща и търсеща доброто в хората, обичаща силно морето. Топлият август месец, докосващ те със силните си слънчеви лъчи и мирис на море, сякаш точно може да я олицетвори, редом със златните й коси. А дали сме прави, ви оставяме сами да разберете от разговора ни с нея. Приятно четене! 

momiche na meseca hristina angelova

LZ: С какво те зарежда месец август?

– Някъде бях прочела цитат, с който съм напълно съгласна. Той гласеше: “Има два момента в живота на човек, в които може да бъде щастлив: когато е млад и през лятото.

За мен август е олицетворение на осъзнатото щастие. Август е същинското лято.. времето, през което искаш да го изпиташ и усетиш с всичките си сетива, за да не пропуснеш нито една прашинка от него. Юни и юли минават някак си в планове какво ще правиш, къде ще идеш, с кого ще се срещнеш. В следващия момент вече август чука на вратата и осъзнаваш, че е време да спреш да правиш планове и да ги изживееш. Ето за това този месец е особено специален. Искаш да вземеш всичко от него и никога да не свършва.

LZ: Морето ли е твоята дестинация през лятото?

– Определено, да! Аз съм от морските хора. За мое щастие още от дете прекарвам цяло лято на море и не познавам друг живот. Не искам и да знам как протича лятото в големия град. Немислимо е да се събудя сутрин и да няма море на не повече от 5 минути път пеша от мен.

momiche na meseca hristina angelova

LZ: Кое е любимото ти кътче за почивка в България?

– Лозенец, къмпинг „Градина“… Това са места, които са ми на сърце и прекарвам повечето време, кръстосвайки от едното на другото място. Като “кътче за почивка” или място, на което се отдавам на пълен релакс и чревоугодничество, бих определила с. Варвара и малките арт ресторантчета, които сякаш те обгръщат с прохлада в горещите дни и те нагостяват с най-вкусните храни и напитки, сервирани в най-изящните съдове, извадени от стария скрин на баба. Разбира се, тези ритуални обяди не биха били толкова ценни за мен без компанията на прекрасните и интересни хора около мен.

hristina angelova maison tina

LZ: Пътуването ли е твоят начин да черпиш вдъхновение за колекциите си?

– Що се отнася до пътуванията ми в България, определено не. Тук си почивам и дори да имам силното желание да работя или да черпя вдъхновение, просто не се получава. Вдъхновявам се от други места, чужди култури, различен от нашия темперамент. А и в крайна сметка музата или вдъхновението са нещо абстрактно, не винаги може да се определи, не може да се докосне. Или го има, или го няма.

hristina angelova tina

LZ: Трудно ли ти беше да вземеш решението да създадеш собствен бранд?

– Не бих казала, че е било решение. Нещата при мен винаги са се случвали някак естествено, сякаш следвам подсъзнателно път, който ми е предначертан. Не съм изпитвала трудност да започна нещо, но съмнения дали ще успея винаги са съществували. А и успехът също е субективен. Какво значи да си успял? Въпрос на лимит, който сам си поставяш.

momiche na meseca hristina angelova tina

LZ: Кога може да се каже, че постигна удовлетворение от работата си?

– В момента, в който започнах да разбирам, че Maison TINÀ e вече разпознаваем бранд. Когато говорейки за себе си хората ме прекъсваха и казваха, че са много добре запознати. Случвало ми се е и напълно непознати хора да ми правят комплименти на улицата или в заведения. Мисля, че всъщност някъде тогава осъзнах, че се справям добре. След като получих „Златна Игла 2015“ също почувствах удовлетворение. Всъщност, най-великото чувство е чувството на удовлетворение и признание. Това е задвижващото гориво на работата ми.

momiche na meseca hristina angelova

LZ: Може ли да дефинираш думата „успех“ за теб?

– Когато го постигна, ще мога да го дефинирам. Всъщност, понякога мисля над темата и ми се струва, че големият успех е нищо повече от утопия. Разбирането за идеала, който трябва да бъде постигнат, но постижим ли е, ако при всяка победа си поставяме следваща и следваща?

За мен успехът ще е да успея да развия Maison TINÀ до етап, в който да може да води самостоятелен живот, да не зависи единствено от мен.

Успех ще е да съм в хармония със себе си, да успея да се съхраня, когато се случи това.

Успех ще е да имам щастливо и здраво семейство.

Успех ще е да имам приятели в същото време.

Това са най-важните неща за мен.

momiche na meseca hristina angelova

LZ: Упорит човек ли си?

– Упорита съм за трима, но проблемът е, че мога да съм също толкова мързелива и демотивирана. Но пък видя ли възможност и че има накъде, не можеш да ме спреш.

LZ: Какво може да те изкара извън релси?

– Хаотични и неорганизирани хора. Разхвърляна обстановка, мръсотия.

LZ: Имаш слабост към…?

– Вкусна, добре поднесена храна. Красива обстановка. Компанията на любим човек.

LZ: Кой цвят може да се каже, че те олицетворява?

– Мога да видя аурата си в оранжево, ако това дава отговор на въпроса.

LZ: Коя е любимата ти комбинация за лятото?

– Сламена шапка с периферия, къси дънкови панталони, топ… и боса!

momiche na meseca hristina angelova

LZ: Твоето лекарство срещу лошо настроение?

– Спорт на 100%. Физическата дейност е мощен антидепресант, за който не ти е необходима рецепта. Среща с позитивни хора. Разходка сред природата. Аз рядко съм в лошо настроение, а и дори да съм, гледам да се усмихвам. Така няма да заразявам хората с моето лошо настроение

LZ: Накрая ще ни споделиш ли какво има най-силен смисъл за теб в живота?

– Освен гореспоменатите неща като семейството, здравето и кариерното развитие, които несъмнено са на първо място в класацията ми, за мен също толкова важно е и никога да не се взимаш твърде на сериозно. Да успееш да съхраниш детето в себе си, да запазиш усмивката и доброто си настроение. Това е вид изкуство и наистина трябва да си способен да оценяваш малките неща в живота, за да останеш над нещата. И не на последно място, да си преди всичко добър човек, с добро сърце. Човещината е нещото, което ще направи този свят по-добро място и се надявам, че всеки може да я открие в себе си и да й даде воля.