Рубрики

Момиче на седмицата: Елена Хаджиева

елена хаджиева

Нашето Момиче на седмицата в първия ден на месец август е Елена Хаджиева – младата дама, която стои зад LENA Fashion. Млада, амбициозна, организирана и влюбена в работата си, тя вярва, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Иска всяка нейна клиентка да бъде облечена с усмивка и определя жената LENA като силна и стилна. Научете какво я вдъхновява, кои са любимите й брандове, кои са тенденциите от този сезон, които най-много й харесват и каква е формулата на добрият външен вид от самата нея.

Момиче на седмицата: Елена Хаджиева от LENA Fashion

елена хаджиева

LZ: Разкажи ни малко повече за себе си. Кога започна да усещаш, че модата ти въздейства?

 – Още от малка знаех, че един ден ще се занимавам с мода, колкото и банално да е. Имахме една съседка на която и давах различно платове и си мислех модели, да съм била 7-8 клас, след това в гимназията рисувах дрехите си, имах едни кецове, който бях нарисувала с цветя и по физическо всички ме питаха за тях. Винаги съм имала собствен стил, който е и модерен и различен. Впоследствие се записах да уча „Текстилна техника и технологии на облеклото“ в Техническия университет в София. Преди да запиша тази специалност, исках да стана археолог, психолог…, но съдбата си знае работата и на третата година ме приеха тази специалност. Годините през, които бях студентка ми дадоха много. Освен всички хора с които се запознах, приятели, партита, хубави моменти, паралелно винаги съм работила и съм се сблъсквала с истинския живот. Работила съм различни неща, в съвсем различни сфери, но винаги съм смятала, че човек трябва да прави това, което умее най-добре и да го прави с усмивка. И сега мотото на „Лена“ е: „Облечете се с усмивка“. За мен е важно всеки да носи дрехите си с една наистина голяма усмивка, няма значение как изглежда една жена, важното е да се чувства комфортно в дрехите си. След многобройни лутания, се реших да стартирам собствен бизнес. През почти две години от създаването на „Лена“, минах през различни концепции, начин на работа, и все още продължавам да опитвам нови и нови неща. Винаги има успешни и не до там идеи, но човек не трябва да се отказва от целите си и да научи на търпение.

LZ: Кои качества са важни за един човек, за да бъде успешен?

 – Важни качества, за да успееш, за мен е начина на мислене, човек трябва да е над много неща и да мисли много по мащабно. Наистина вярвам, че човек е толкова голям, колкото са и мечтите му.

елена хаджиева

LZ: Как протича един обикновен ден на една креативна натура?

 – Сутрин се будя и първото ми нещо е да си направя кафе и закуска, обичам да закусвам, след това си разпределям и планувам целия ден, и следвам плана си. Има доста натоварени дни и не до там. Ежедневно след закуската се захващам със запитванията от Фейсбук, коментари, писма…, след това идва креативната част в която преглеждам блогове, различни модни страници и се вдъхновявам от тях… По обяд излизам по задачи – магазини за платове, шивачи, срещи и към края на деня изпращам всички дрехи, които клиентките ми очакват с нетърпение. Вечер понякога приятелите ми се карат, защото отговарям 24/7 на всякакви запитвания, но когато човек работи с удоволствие и това, което иска, не го приема за работа.

LZ: Лесно ли организираш всичко, с което се захванеш?

 – Смело ще каза, че лесно организирам повече от нещата. Винаги от малка гледах как майка ми планува всичко, и може би от там и при мен остана този навик, който мисля, че е голям плюс. Разбира се, има и не планувани неща, които се появяват, но живота няма да е интересен без тях.

LZ: Коя част от работата си харесваш най-много?

 – Харесвам всичко в работата си. Правя това, което искам, доставям усмивки на хората и в същото време имам свободата, която много хора нямат.

елена хаджиева

LZ: Кое е нещото, което най-лесно може да те вдъхнови?

 –  Много неща ме вдъхновяват, красивите неща, малките неща – един изгрев, една песен, едно цвете, усмивките. Но най-лесно се вдъхновявам от световните дизайнери, от начина им на работа, колекции, визия – това ме кара да бъда още по-добра и да желая повече от себе си.

LZ: Имаш ли любим бранд?

 – Харесвам брандове като „Dolce&Gabbana“, „Dior“, „Elie Saab“. Те показват нежната и женствена страна на всяка жена, а моят стил е точно такъв.

LZ: На какво залагаш в един твой аутфит?

 – Залагам на усмивката си и вътрешното излъчване. Ако една жена носи красотата в себе си, то няма значение с какво е облечена.

LZ: Коя е дрехата, която всяка една жена трябва да има в гардероба си?

 – Не бих отговорила на този въпрос с „малка черна рокля“ – всяка жена трябва да има тези дрехи в гардероба си, с които се чувства красива.

елена хаджиева

LZ:  Какво обличаш, когато бързаш да излизаш?

 –  Когато бързам обличам нещо удобно – тениска, къси шорти и кецове.

LZ: Кои са тенденциите от този сезон, които най-много ти харесват?

 –  Стилът този сезон е по мой вкус – харесвам бохо стила, с всичките му цветове, удобни дрехи и духа на свободата.

LZ: Кое е най-неудобното нещо, което някога си носила?

 – Винаги най-неудобните неща, които съм имала, са били обувките. Но с течение на времето намерих баланс с обувките на висок ток, открих, че може да са такива, но удобни.

LZ: А коя е най-добрата инвестиция, която си правила?

 – Всяка една инвестиция е добра, стига да гледаш по различен начин на нещата. Дори и да не е донесла това, което си очаквал, то самият опит също е добър резултат.

елена хаджиева

LZ: Каква е формулата на добрия външен вид?

 – Една голяма усмивка и рокля на цветя!

LZ:  Как разпускаш през свободното си време?

 – Срещам се с приятели, също така се срещам със семейството си, баща ми много обичам семейните срещи и винаги, когато имам възможност се прибирам към вкъщи, към Родопите.

LZ:  Къде най-често можем да те срещнем?

 – Най-често може да ме срещнете в някой мол, харесвам моловете като идея, а вечер си имам едно любимо барче на ул. „Ангел Кънчев“, където разпускам след дълъг ден.

елена хаджиева

LZ: Коя е последната ти най-успешна покупка?

 – Последно си купих едни слънчеви очила, които не спирам да нося, защото отиват с всичко и много им се радвам.

LZ: Без какво не излизаш никога от вкъщи?

 – Не мисля, че има нещо без, което да не мога да изляза. Хората трябва да се научат да живеят по-освободено.

LZ: Как се зареждаш с нови идеи за тоалети и аутфити? Какви са жените, които предпочитат да пазаруват от „LENA Fashion“?

 – Жените, които пазаруват от „Лена“ са жените с главно Ж – тези, които знаят какво искат, знаят как да го постигнат и как да изглеждат добре. Жената Лена е силна и стилна. „Лена“ за новият сезон ще има една много различна концепция.

Отнасям се с клиентките по начина, по който бих желала към мен да се, а аз съм доста капризен клиент, затова милото обслужване и отношение ги кара да се връщат отново.

LZ:  С какво обичаш да се разнообразяваш?

 – Обичам да пътувам, не го правя често, но когато имам тази възможност, се отдавам максимално. Да срещаш нови места и хора е толкова вдъхновяващо също.

LZ: Захванала ли си се с нови проекти? Какво те очаква в бъдещ план?

 – „Лена“ за новият сезон ще има една много различна концепция, но за момента няма да издам повече 🙂

LZ: Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

 – Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Не спирайте да преследвате мечтите си!

елена хаджиева