Рубрики

На Фокус: Инстаграмно с Боби Александров

bobby alexandrov

Обикновено, сутрините, преди въобще да стигнем до редакционното пространство, се занимаваме със свободно скорлване, суайпване, хартване, туитене и още какво ли не. И вършим всичко това, преди даже да сме си изпили първото кафе. Забили сме си носовете в телефоните и таблетите и като че ли търсим някакво голямо чудо из този Интернет. Сещате се за онези моменти, в които все пак попаднете на нещо готино. Повдигате вежди, доближавате си телефона по-близо до лицето и … споделяте. Едно такова положително попадение и ние ще споделим днес с вас, защото … ами защото можем!

Този понеделник се фокусираме върху Инстаграмa на Боби Александров.

Боби залага на изчистените линии и симплистиката. Търси минимализма в архитектурата, облеклата си и изобщо в заобикалящия го свят. Грабна ни естетическият му мироглед и решихме да се срещнем с него на кафе и последвала разходка (която, разбира се, се превърна във фотосесия).

И така, срещаме се в ранните пикови часове с Боби – млад, красив и вече снабдил се с чаша кафе. Е, въпреки всичко, ние го закарахме да седнем за втора доза кофеин (първа за нас).

Преди да се впуснем в конкретиката, успяхме без грам усилия да измъкнем фактологията от младия инстаграмър. Боби (или Богдан) е родом от Петрич, наскоро преместил се да изучава икономика с английски в УНСС. През другото време работи като консултант в един от топ масмаркет брандовете. В промеждутъците – ходи на курсове за модели при Ivet Fashion. Как намира време за всичко друго, можете да прочетете в интервюто ни с него.

bobby alexandrov

LZ: Разкажи ни повече за концепцията на Инстаграм акаунта си?

– Концепцията на Инстаграма ми е съчетание между интересите, които имам и просто идеята да изглежда добре и да бъде подреден. Имам някаква мания да изглежда перфектно. 😀

LZ: Имаш ли си „малки тайни“ за успешно поддържане на профила си?

– Хмм… ако ги издам, няма да бъдат вече тайни (смее се). Шегувам се! По принцип, гледам да избягвам натруфените цветове и се придържам само към един определен филтър.

LZ: Не се ли изкушаваш да пускаш различни от минималистичното снимки?

– О, всеки ден! Имам манията да снимам всичко и навсякъде. На приятелите ми им е омръзнало от мен (смее се), но всичко пазя, защото знам, че някога фийдът ми ще отговаря на не толкова минималистичните снимки, които „крия“ в телефона си.

bobby alexandrov

LZ: Откъде черпиш идеи и вдъхновение? 

– Вдъхновение черпя от всичко. Instagram, tumblr, дори и от хората, които срещам постоянно. За това и обичам запознанствата – никога не знаеш какво ще ти донесат.

LZ: Я кажи, от къде ти се е породила страстта към модата?

– Може би от факта, че идвам от малък град, в които всички се обличат еднотипно. Няма да навлизам в подробности, но главно идеята да изглеждам различно „задейства“ моята страст.

LZ: Има ли дизайнери, чиято работа следиш? 

– О, да! Определено дизайнерът на Balmain Olivier Rousteing, Kanye West и неговите невероятни идеи .. както и много други … но, май главно тях!

bobby alexandrov

LZ: Много мъже се ровят в списания и сайтове в търсене на модните правила. Има ли наистина такива? 

– На мнение съм, че хората, не само мъжете, сами налагат правилата над себе си. Не го разбирам. А и не го правя. Пример за това е как хората не носят два цвята деним. Е, аз го правя. Дори на „грандиозни събития“, както наричат баловете.
(Тук, Боби ни показа снимка от бала си, където е комбинирал два цвята деним – панталон и риза, които е съчетал с бежови Timberland кубинки и сако в същия цвят.)
LZ: Кои са задължителните неща, които трябва да имаш в гардероба си, за да се водиш „добре облечен“? 
– Основните неща – тениски, ризи, дънки, добре подбран костюм и повече аксесоари. Добрата визия идва от това как съчетаваш отделните артикули.
LZ: Говорейки за съчетаване, използваш ли аксесоари?
– Обожавам аксесоари! Особено очила. Вкъщи имам огромно количество от тях. При мен са a must при облеклото. А иначе също така нося и часовници, гривни, медальони… според зависи с какво съм облечен и над кое искам да акцентирам.
bobby alexandrov
LZ: Всъщност, как би описал собствения си стил?
– Добър въпрос! Нетипичен, може би … мрачен, макар че от скоро не е така.
 
LZ: Стилът и тенденциите от коя модна столица ти допадат най-много?  
– Париж или Рим. Хората там са най-добре облечени!
LZ: Замислял ли се защо в България мъжете не експериментират достатъчно с облеклото си?
– Притесняват се от това, че ще бъдат възприети различно, че ще им се лепнат етикети. Нещо, с което аз определено съм свикнал.
bobby alexandrov
LZ: Средата влияе ли на личния стил?
– Определено! А също и хората, които те заобикалят. Затова е хубаво да се внимава с какви хора общуваш (смее се). Баба ми ще е супер горда, че следвам съвета й 😀
LZ: Какво трябва масово да спре да се носи? 
– Спортни дрехи навсякъде, освен във фитнеса или евентуално вкъщи.
LZ: Oт този сезон, кои тенденции си приложил в гардероба си?
– Предпочитам да страня от тенденциите. Определено нося това, което аз искам и харесвам. Без да се съобразявам с факта дали е актуално, или не.
bobby alexandrov
LZ: Имаш ли поглед над женската мода?
– Може да се каже. Работя на място, където съм заобиколен с дамска мода, пък и смея да твърдя, че всички мои приятели от противоположния пол имат своя уникален стил, който супер много контрастира с моя вкус, което ме кара да гледам на тези неща под друг ъгъл.
LZ: Какво те привлича и какво те дразни в дамската мода? 
– Официалните дрехи или т.нар. вечерните облекла ме грабват веднага, но ме дразни това, че има момичета, а и момчета, които просто не полагат никакви усилия над стила си и самите дрехи стоят, меко казано, ужасно.
LZ: Къде най-често можем да те срещнем и кои са любимите ти места в София?
– Из центъра на София с лимонада от Wok to walk в ръка, заедно с любимите хора.
LZ: Кое е най-абсурдното нещо, което си обличал? 
– (Смее се) Тук ще си противореча, но всъщност спортно долнище, съчетавано с кожени якета, палта, кубинки и т.н.
bobby alexandrov
LZ: Ти си от поколението, което е постоянно онлайн. Според теб помагат ли социалните мрежи в отношенията на хората или пречат?
– Определено помагат! За пример ще дам Инстаграм – ако не беше той нямаше да водим и това интервю.
LZ: Случвало ли ти се е да обясняваш на някого какво е Инстаграм? 
 – О, не… но ще ми се наложи да го обясня на родителите ми, след като прочетат статията 😀
LZ: И все пак какво е за теб Инстаграм? 
 – Социална мрежа, която ти позволява да си на хиляди места едновременно, само гледайки отделните снимки на хората. Място, където можеш да покажеш своят мироглед и виждания за естетика. А и не само! Инстаграм сбъдва хиляди мечти, поне по мои виждания.
bobby alexandrov
LZ: От какво никога не би могъл да се откажеш? 
–  Хм, интересен въпрос. Смартфонът ми… определено!
LZ: Как избираш какво да си купиш от щандовете – имаш ли си списък с наложителни неща?  
– По принцип нямам определен списък, нo никога не са излишни връхните дрехи… Обожавам да лейървам!
LZ: И все пак, в каква посока искаш да се развиваш?
– Мисля, че съм все още малък. Има куп неща, които искам да опитам и преживея. Но със сигурност бих искал да преуспея в това, с което съм се захванал, а именно работното ми място, университета, а също и да преуспея в моделството. 

На заем от Инстаграма на Боби

bobby alexandrov

bobby alexandrov

bobby alexandrov

bobby alexandrov

bobby alexandrov

bobby alexandrov

bobby alexandrov

bobby alexandrov