victoriq georgieva

Виктория Георгиева прилича малко на октомври – тя има топло излъчване и обещава предстоящи хубави дни в бъдеще, но нежната й чувствителност може да „завали“ непредвидено и да „задуха“ силно при среща с несправедливостта. Деликатна, нежна, усмихната и откровена, тя е октомврийското „Момиче на месеца“ на LAZARA, което няма как да не харесаш, щом опознаеш.

За голяма част от българската публика Виктория Георгиева стана разпознаваема след участието си в „X Factor“. Там тя бе сред финалистите в музикалното предаване за таланти, но може да се похвали със спечелени призове като например статуетката й от международния конкурс „Маленкие звьоздачки“ в Слънчев Бряг, където печели първа награда, както и с отличия като награда от конкурса „Сезони“ в Бургас, от „Нота по нота“ в Пазарджик, от „Морски звездички“ във Варна и от музикалния конкурс в Разград.

За разлика от повечето певици Виктория Георгиева не залага на провокативността си, а поставя едно по-високо ниво. Млада, очарователна, талантлива и излишно скромна, тя може да спечели сърцето на всеки с милото си отношение и с богатия си гласов диапазон. Нямам търпение да ви срещана по-отблизо с нея!

Момиче на месец октомври: Виктория Георгиева

victoriq georgieva

LZ: Преди броени дни излезе новото ти парче „Странни времена“, което е интересно и доста по-различно от предишните. Разкажи ни как го избра и как минаха  снимките за видеоклипа?

  – След “Част от мен” измина една трудна година за мен творчески, но успях да се събера и да направя нещо, с което хората да ме опознаят повече като артист, а именно “Странни времена”. Запознах се с композитора Боян Христов, който е ужасно талантлив! Той ми изпрати няколко демо записа, сред които беше и “Странни времена”, и когато я чух веднага му казах, че я взимам. След това започна и процеса на работа. Аранжиментът го направи Боян Ангелов, който успя наистина да сътвори това, което беше в главата ми. Текстът написаха Стан Стефанов и Борислав Димитров – Бобо. Целият екип, който си сформирах, са страхотни професионалисти и се чувствам благословена, че имах възможността да работя с тях. Режисьор на видеото е Радостин Събев – Шошо. За мен той е Великан. По време на снимачния ден беше толкова приятно и забавно, че със сигурност мога да кажа, че това бяха любимите ми снимки. Без никакво напрежение, само позитивизъм. Докато снимахме в тира имаше доста смешни моменти, защото близнаците Християн и Искрен, които играеха ролята на “лошите пазачи”, трябваше да ме заплашват с нож и бухалка, а те са си актьори и наистина влизаха изцяло в роля. Трябваше да ме бутат и дърпат за косата, при което на мен винаги ми ставаше смешно. Снимахме до 06:00 часа сутринта и всички бяхме много изморени, но щастливи от изминалия ден.

victoriq georgieva

LZ: Как откри музиката?

 ⁃ Музиката винаги е била в мен още от малка, но някак си я преоткрих, когато бях на 11 години и тогава всъщност започнах да се занимавам професионално с това.

LZ: Как избираш песните в репертоара си?

⁃ Избирам ги според публиката. Знам, че хората, когато излязат и отидат на някое участие искат да се забавляват и за това гледам да избирам най-модерните и нови песни.

LZ:  Кое е първото нещо, което правиш, след като се събудиш?

⁃  Отивам да целуна кучето си по главичката за “добро утро”.

LZ: Каква е твоята дефиниция за успех?

⁃  Според мен трябва да си много борбен, разумен и упорит, за да постигаш успехи и да сбъдваш мечтите си, както и да вярваш!

victoriq georgieva

LZ: Чувстваш ли се вече като популярно лице?

 ⁃ Честно казано не мога да го усетя така. Знам, че хората ме разпознават, но не съм нещо по-различно от останалите и си стоя здраво стъпила на земята. До ден днешен ми.е странно, когато хора ме спират по улиците, за да се снимат с мен или просто да ме поздравят. Хем ми е притеснено, хем страшно много се радвам, защото съм забелязана заради таланта ми.

LZ: Парчето „Чат от мен“ има около 1 200 000 преглеждания. Според теб какво си мислят хората, които го гледат и слушат? Аз лично реших, че това ще бъде новия рингтон на телефона ми.

⁃ О, това е толкова мило! Доколкото съм виждала реакциите на хората относно парчето, са само положителни, което  може единствено да ми топли душичката. Дори наскоро присъствах на сватба, на която младоженците си бяха избрали точно на моята песен да е първият им сватбен танц и аз им направих подарък като им я изпях на живо. Обичам да радвам хората.

victoriq georgieva

LZ: Сравнението „българската Адел“ как те кара да се чувстваш?

⁃ Това сравнение ме кара да се чувствам наистина специална, защото Адел е невероятен изпълнител и артист, но не ми се иска хората да ми поставят етикети, защото аз съм си аз и имам своята индивидуалност.

LZ: Разкажи повече за „Незавършен роман“ – как избра текста, как се чувстваше по време на снимките за видеоклпа?

⁃  “Незавършен роман” е дело на Графа. Той е композитор на песента и текста също е написан от него. По време на снимките се чувствах много развълнувана. Целият процес мина неусетно и много приятно.

victoriq georgieva

LZ: Какво искаш да знаят хората за теб?

– Искам хората да знаят, че съм себе си и не играя роли. Винаги съм естествена и с много първични, непринудени реакции. Обичам живота.

LZ: В какво вярваш?

–  Вярвам в справедливостта. Вярвам и че някой ден истинската музика ще се върне, защото напоследък все по-малко чуваме от нея.

victoriq georgieva

LZ: Октомври е синоним на есен. Как го посрещаш? Влияе ли ти меланхолично или напротив – времето навън не влияе на твоята душевност?

⁃ Ооо.. Определено ми влияе. Аз съм много меланхолична душа. Есента е много красив сезон, обагрен с прекрасни цветове и честно казано ми е много любима.

LZ: Какви дрехи си подготви за студените дни и с какво обичаш да се обличаш в ежедневието?

⁃ От всички дрехи, най-много обичам есенните. Обожавам топлите пуловери, якета, палта, маратонките и дългите панталони. Разопаковала съм си всички тези дрехи и нямам търпение да ги нося.

 LZ: Какво обичаш да правиш в свободното си време?

⁃ Обичам да си седна на топличко вкъщи на дивана, да си пусна от любимата ми музика и просто да си релаксирам. Също така от скоро започнах да се занимавам с конна езда и запълвам повечето си свободно време с това, както и да помагам на животинки в нужда.

victoriq georgieva

LZ: Имаш кучета и папагал – как се озоваха под един покрив?

 ⁃ Ха-ха. Ако не бях певица, щях да бъда изцяло отдадена на животните. Може би в предишния си живот съм била някое животинче. Обичам ги и ако можех да събера всичките на света, щяха да съм най-щастливия човек. Една от най-големите ми мечти е някога да живея в къща с огромен двор и да е пълно с животни около мен. Първоначално си взех кучетата, след това ми подариха и папагал и в началото ги беше страх едни от други, но в последствие свикнаха заедно и си станаха приятелчета.

LZ: За какво мечтаеш?

⁃ Мечтая си за по-добър свят.

LZ: Имаш ли си любима песен, която винаги те кара да се чувстваш добре?

 ⁃ Доста често любимите ми песни се сменят. Когато чуя нещо, което ужасно много ми харесва, не спирам да го слушам, докато не ми омръзне или докато не чуя следващо парче, което ще го замести. Затова не мога да определя точно едно, но мога да кажа за група, която ме кара винаги да се чувствам добре и ми носи много топлина и покой – това са Sleeping at last.

victoriq georgieva

LZ: Усещаш ли удовлетворение от това, с което се занимаваш?

⁃ Разбира се. Не съм от хората, които ще се занимават с нещо, което не обичат.

LZ: Как си се представяш след 10 години?

 ⁃ Труден въпрос. Представям си да съм постигнала поне половината си мечти и да бъда щастлива, с прекрасно семейство.

LZ: Какво е твоето лекарство срещу лошо настроение?

 ⁃  Да остана сама със себе си в пълна тишина или да си пусна успокояваща музика, както и просто да пея, докато не ми се оправи настроението, но напоследък открих, че ездата също страшно много ми помага. Самото общуване с конете кара сърцето ми да се усмихва.

victoriq georgieva

LZ: Какво има най-силен смисъл за теб в живота?

⁃  Семейството, обичта и добротата.

LZ: Коя е мечтаната ти дестинация за почивка?

 –  Мечтая да обиколя целия свят и не мога да кажа само една дестинация, но може би най-много ми се иска да посетя Ню Йорк. Някак си винаги от много малка ми е било огромна мечта.

LZ: Какви са плановете ти за близкото бъдеще?

 ⁃ Имам планове да правя по-често музика и да радвам моите почитатели с това, както и да бъда чута извън пределите на България.

victoriq georgieva

LZ: Имаш ли ментор, който да те вдъхновява?

⁃ Моят най-голям ментор и вдъхновител е мениджъра ми. Тя е един невероятен човек с много дълъг път в живота си, по който е имала какви ли не препятствия и се е борила усилено, за да постигне мечтите си! Всеки ден се уча от нея! Тя ми дава силите и куража да вярвам в себе си и в това, че ще успея, ако вярвам, ако бъда упорита и със силен характер.

LZ: Какво ще пожелаеш на читателите на LAZARA.bg?

⁃  Пожелавам им да бъдат добри, позитивни, усмихнати и щастливи.