Татуировки на китката

tatuirovki na kitkata

Татуировки на китката и тату манията на новата генерация

Татуировките от десетилетия вече не се възприемат като символи, които носят върху себе си само пиратите и затворниците. Тази тяхна лоша слава отдавна ги е напуснала и те дори са станали част от комерсиалната модна вълна. Консервативно настроените хора трудно биха се съгласили, че това е вид изкуство. Тях можете да ги разпознаете по въпроса „Като остарееш, какво ще ги правиш тези татуси!?„. Ами, най-вероятно ще си излизате с другите татуирани набори и ще обсъждате новото поколение с техните грозни рисунки и ще обсъждате, как „едно време“ е имали много по-сръчни тату артисти и че вашите са в пъти по-хубави. Статистиката сочи, че поколението Y (18-29 годишните) са тези, които са склонни да се татуират и са най-обагрени от всички до сега.

 Татуировки на китката

tatuirovki za kitkata

Символният смисъл на перото се състои във възнесението и духовната еволюция на по-високо ниво. Перата са били носени от индианските чийфове, за да символизират комуникацията си с духа и да изразят своята небесна мъдрост. Също така в индийската култура, перата представляват символите на боговете, които владеят силата на гръмотевицата, заедно със силата на въздуха и вятъра.  В келтския смисъл, перото е носено от друидите под формата на богато украсени с пера рокли. Келтските друиди обличали тези дрехи по време на церемонии, за да призовават боговете на небето и да придобият знания на небесната сфера. Вярвало се е, че пернатата мантия заедно с присъствието на боговете на небето ще позволи на друида да се издигне над земната повърхност и да влезе в ефирната сфера. Ето защо символите са сред най-често срещаните татуси за китката.

tatuirovki na kitka

Някои смятат, че капанът за сънища символизира единството между различните индийски нации, както и е общ символ на идентификация с местните американци. Въпреки това, капанът за сънища е използван и от други нации. Почти всяка култура е придавала голямо значение на сънищата – архетипните съобщения от „другата страна“ – подадени от различни източници, задължително е трябвало да се изтълкува тяхната символика и съдържание. Днес мечтите са все още по-мощна сила в живота на много хора. Дали мечтите са добри или лоши, те могат да вдъхновят, объркат или разстроят сънуващия. Според индийската култура, кошмарите минават през дупките на капана за сънища и после излизат през прозореца. Добрите мечти са хванати в мрежата, а след това се плъзгат надолу по перата на лицето за спящия. Много татуировки на китката представляват именно такава рисунка.

Още дамски татуси на китката

tatuirovka na kitkata

tatusi na kitkata

tatusi za kitkata

tatuirovki na kitkata modeli

kitkata tatuirovki

kitkata tatuirovka

tatuirovki na kitkata nadpisi

tatuirovka na kitkata vulk

tatuirovka na kitkata karta

tatuirovka na kitkata pero

tatuirovka nadpis na kitkata

tatuirovka krile na kitkata

tatuirovki na kitkata

tatuirovki nadpis na kitkata

tatuirovki za kitkata

tatuirovki kitkata

tatuirovki na kitkata glusharche