Татуировки с дизайн на заплетени мандали

татуировки мандали

Татуировки мандали – идеи за женски и мъжки татуси. Любителите на татуировките никога няма да престанат да търсят вдъхновение за следващата си татуировка. Има разнообразие от креативни татуировки, включващи дизайни от религиозни символи до многозначителни цветя или животни, вдъхновени от тези елементи. Сложните мандала татуировки са вид симетрични татуировки за жени и мъже, вдъхновени от ритуалния символ в индуизма и будизма.

Кръглият им геометричен модел напомня на хората за равновесие, хармония и космическа безкрайност. Заради своята кръгла форма, сложните татуировки с мандали често се поставят върху рамото, гърба или ръцете. Татусите с мандалите създават мистериозно въображение за притежателите си. Разгледайте някои от най-добрите идеи, които сме събрали в галерията по-долу, ако искате да намерите доза вдъхновение за следващото мастило върху кожата си.

Татуировки с мандали

татуировки мандали

Кръглата форма на заплетените татуировки с мандали често се поставят на места с повече площ като рамото, гърба или ръцете. От санскрит думата означава в превод на български „свещен кръг“ или „център“. Кръглият символ присъства във всяка култура и може да бъде видян в религиозни символи, архитектурни и природни обекти. като стъклените витражи в катедралите,  молитвените колела на будистите, ореола на светците или в древните каменни светилища и пещери. Мандалата символизира кръга на живота, а той е алфата и омегата, началото и краят, макрокосмоса и микрокосмоса, обединени в безкрайното. Космическа диаграма на духовната реалност.

Татуси с мандали на всякакви места по тялото

татуировки мандали

Мандалите са предпочитани често като татуировки за ръка. Не е задължително изобразените мандали да бъдат с точно кръгла форма, но под явна или скрита форма тази геометрична фигура присъства в дизайна им, тъй като в тях са вградени елементи от свещената геометрия, които  ги превръщат в модели на всичко във вселената. Те символизират хармонията, цялото и  единството, както и лечебните процеси в природата.

татуировки мандали

Преплетените сложни изображения на мандали символизират безкрайността и вечността на живота, и са широко използвани от векове сред будистите, индусите, индианците и други, които намират важно значение в тях. В западния свят са въведени от Карл Юнг, който счита мандалите за универсални изрази на човешката психика. Той вярва, че когато размишляваме върху тях, можем да използваме нашата интуитивна природа и да изясним погребаните емоционални рани от миналото. Ето защо не е изненадващо, че присъстват на много татуировки ръкав.

татуировки мандали

Мандалите често се използват по време на медитация, защото визуално стимулират и помагат да успокоим умовете си и да спрем повтарящи се мисли, за да постигнем по-висока степен на осъзнаване. Когато правим това, ние позволяваме на нашето вродено знание и мъдрост да се изплъзне. Мандала може да ни предложи по-ясна визия и задълбочено разбиране за себе си на вътрешно душевно ниво. Ето защо поставянето им на места върху тялото ни, които лесно могат да се видят от собствените ни очи, като татуировки за крак, например, е много практична идея.

татуировки мандали

Сложните рисунки на мандали могат да повишат нашето съзнание за собствената ни идентичност, за нашите взаимоотношения, за личните ни цели, емоции, чувствителност, характер, интуиция, ценности, тенденции и мотивации. Те също така могат да ни помогнат да разсъждаваме за миналото, да разберем настоящето и да ни дадат поглед към това, което може да има в нашето бъдеще.

татуировка мандала

Целта да се съсредоточим върху мандалата е да можем да постигнем яснота за скритите части от себе си и в крайна сметка да получим насоки за определена област от нашия живот, с която сме се борили. Ние също така придобиваме прозрение за това, което съществува в центъра на сърцата ни, както и нежно разкриваме  неизлекуваните, нерешени емоционални рани.

татуировки мандали

Това е пример за символът на мандала, интегриран в татуировка ръкав с морски дизайн. Символите на черепа, котвата и мандала представляват баланс и безопасно пътуване в живота. Това са много предпочитани татуировки за мъже.

татуировки мандали

Освен огромни татуировки за ръката, има и дизайни на малки татуировки, които изглеждат по-деликатно. Те могат да бъдат поставени както като татуировки за рамо, така и по-надолу на място, което няма да бъде толкова скрито.

татуировки мандали

След като изяснихме значението на татуировките с мандали, ви оставяме да разгледате варианти за татуировки за крак, татуировки на китката, татуировки за двама, татуси за гръб и за врат, които може да ви послужат като идеи за татуировки с мистичния символ.

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татус мандала

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

татуировки мандали

 

източник:cuded.com