татуировки лилия

Татуировки с лилия – цветова и митологична символика.

Лилията е популярно цвете и има богати символични значения в различните култури и голяма част от света.

Литургично, лилията е символ на самия Христос. В християнството тя стои за целомъдрието и чистотата на Дева Мария. Например, лилията е изобразена в сноп и в бяло в ръцете на Дева Мария. В будизма тигъровата лилия е синоним на милост и състрадание. В изкуството на Ренесанса лилията символизира чистота и невинност. Близо до ковчег, тя символизира смъртта.

Лилиите имат най-различни цветове. Белите говорят за чистота и целомъдрие, скромност, невинност и девственост. Червените лилии представляват любовта и страстта. Жълтите и оранжевите символизират щастие и топлота. Вижте как изглеждат те в дизайн на татуси с лилия.

Татуировки с лилия

татуировки лилия

Нежните татуировки с лилия, най-вероятно са второто най-популярно цвете за рисуване с мастило върху тялото след розата, която заема първа позиция. Татуировка лилия най-често е носена от жени. Можете да носите своята лилия в забавни модели, както и в по-приглушени тонове. Например, можете да сдвоите татуировката с лилия в селтик възел или със сърце. Много често можете да видите цветето и с паунови пера. Цветята могат да бъдат групирани в различни нюанси, което да е естетически издържано и модерно. Може да допълните и пламъци към вашия татус с лилия за допълнителен драматизъм и впечатляващ дизайн. И все пак да не забравяме, че лилиите са цветята на духовно напредналите. Те са цветята тотем на майките, за които те означават плодородие и подхранване. Лилиите са символ на съюзи и дълготрайни отношения.

Татуси с лилия

татуировки лилия

Също така, лилията символизира уязвимост, както и свободата да бъдем себе си. Лилията е символично цвете на здравето и сигурността. Една татуировка лилия може да се подразбира като сигнал за растеж, развитие и качество, което може да се приеме като невинност в живота. От друга стана, лилията също така има мъжки качества. Според гръцката митология, лилията е символ на висшата еротика и се*суалността, дългия плодник на цветето предполага фалос, а цветния прашец – символ на плодородието.

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия

татуировки лилия