Татуировки

Татуировки за жени – идеи, значения, символика

 

tatuirovki za jeni znachenie i simvolika

Поглеждайки назад във времето, жените с татуировки не са били често срещани, дори са били изключение, смятани за ексцентрични и с бунтарски дух. През последните двадесет години обаче татуирането стана по-социално приемливо до голяма степен благодарение на много известни личности, които си направиха татуировки и не се срамуваха да ги показват публично. Постепенно татусите за жени станаха приети от обществото и по-скоро вече се смятат за привлекателни, отколкото за шокиращи.

Обикновено татуировките за жени са по-малки и по-нежни в сравнение с мъжките. Това не означава, че няма жени с големи татуировки, но обикновено женските татуси е по-вероятно да бъдат изолирани в една или две части на тялото – като акцент по-скоро. Повечето дизайни и модели на татуировки за жени са с по-тънки линии, по-дребни и не толкова агресивни колкото мъжките.

Татуировки за жени – значения и символики

tatuirovki za jeni kapan za sunishta za gurba

Татуировка за жени капан за сънища – много красив и смислен символ популярен в индианската култура. Представлява изтъкана мрежа от мъниста, скъпоценни камъни, черупки, кожа, пера и други подобни елементи, които могат да бъдат открити в природата. Капанът за сънища обикновено се закача в спалнята над леглото или понякога над вратата. Идеята е, че мечтите ще минават през мрежата, докато кошмарите ще останат впримчени и така спящият ще има само хубави сънища. Знаменитости с татуировка  капан за сънища са Майли Сайръс и Кендъл Дженър.

tatuirovka za jeni angelski krila

Татуировка за жени ангелски крила – може да означава различни неща за различни хора. Често този тип татус е, за да ни напомня за някого, който е бил обичан или изгубен, а в други случаи за защита и закрила. Знаменитости с такава татуировка са Бионсе, Никол Ричи и Рита Ора.

tatuirovka za jeni peperuda

Татуировка за жени пеперуда –  отличен символ на израстването и прераждането. Промяната от непривлекателна гъсеница в красива пеперуда е символ на трансформацията и изяществото. Знаменитости с татуировка пеперудата: Дрю Баримор, Марая Кери и Бранди.

tatuirovki za jeni za dlani s pero i nadpis

Татуировка за жени перо – има различни значения в зависимост от вида на перото. По принцип повечето такива татуировки са символ на свободата, като летящата птица. Също могат да бъдат част от ангелската символика и да притежават много по-дълбоко значение за носителя й. Знаменитости с татуировка перо: Жулиет Симс и Рита Ора.

tatuirovka lotus za jeni

Татуировка за жени лотос – много хора не са наясно, че лотосовият цвят е много важен символ в много източни култури. Някои от най-популярните значения означават прераждане, постоянство над трудности и понякога дори символичен еквивалент на сексуалността на жената. Знаменитости с татуировка лотус: Кати Пери, Малин Акерман и Ели Голдинг.

tatuirovki za jeni s rozi za bedro

Татуировка за жени роза – ако искате да покажете любовта си към някого, подарете му роза. Знаете ли обаче, че цветовете на розите имат различни значения? Червените рози са за любов, жълтите рози са за приятелство, белите за спомен, а розовите за признателност и възхищение. Татуировките с рози, независимо от цвета, винаги са знак за красота и елегантност. Знаменитости с татуировка роза: Шер, Амбър Роуз и Черил Коул.

tatuirovka za jeni kolibri

Татуировка за жени колибри – виждали ли сте някога как лети колибри? А как две колибрита се въртят диво, гледат се едно друго неистово в елегантен хореографски танц? Ако е така, тогава вече можете да разберете защо те са символ на щастие и любов. Знаменитост с татуировка колибри е Роузи Хънтингтън-Уайтли.

mandala tatuirovka za jeni

Татуировка за жени мандала – може да има различни значения в зависимост от личните и религиозни възгледи на човека. Мандалите най-често се използват в медитацията като начин за свързване с „вътрешния Аз“ и затова тези татуировки често символизират висшето съзнание.

tatuirovka za jeni glusharche za kraka

Татуировка за жени глухарче – специално растение, а отличителният му вид го прави неустоимо за децата. Тъй като се свързана най-вече с тях, татуировка глухарче се смята за символ на младостта и радостта. Също може да символизира красотата на живота и растежа.

tatuirovka za jeni lqstovica za gurba

Татуировка за жени лястовица – символ на любов, грижа и лоялност към семейството и приятелите. Птицата също така представлява свобода и надежда. През вековете тя е свързана със здравето, богатството, лоялността и трудностите при пътуванията на дълги разстояния. Знаменитости с татуировка лястовица: Рийз Уидърспун и Лейтън Мийстър.

Идеи за татуси за жени

tatuirovki za jeni za kraka

malki tatuirovki za jeni za ruka

malki tatuirovki za jeni za ruka tatus ptica

tatuirovka vulk za jeni

tatuirovki za jeni s nadpisi

tatuirovki za jeni znachenie i simvoliki

tatuirovki s nadpisi za jeni

tatuirovki za jeni mandala

tatuirovka kolibri za jeni

tatuirovka vulk za grub za jeni

tatuirovki za jeni za grub

tatuirovki za jeni

malki tatusi za jeni

tatuirovki za jeni

tatuirovki za jeni

tatuirovki cql rukav za jeni

tatuirovki za jeni za ruce

tatuirovki za jeni s arabski motivi i elementi

tatuirovka za jeni za cql rukav s vulk tigur i roza

tatuirovka nadpis za jeni

tatuirovki s vulk za jeni

tatuirovki za jeni za predno bedro

tatuirovki za jeni

tatusi za jeni

tatuirovki za jeni za glezeni

cvetni tatuirovki za jeni

tatuirovki za jeni

tatuirovki mandala za jeni

tatuirovka znak za jeni

tatuirovka za jeni za kitka

cvetni tatuirovki za jeni

malka tatuirovka za jeni zad uhoto glusharche

tatuirovka za jeni za ruka s luv i nadpisi po prusti

tatuirovka za jeni cql rukav

tatuirovki za jeni za pleshka

tatusi za jeni

tatuirovka luv za ruka za jeni

tatuirovka mandala za jeni za stranichno bedro

tatuirovka za jeni

tatuirovka za jeni

tatuirovki za jeni s rozi

tatuirovki za jeni s nadpisi

tatuirovki za jeni s lotus

malka tatuirovka za jeni

nejna tatuirovka za jeni

tatuirovka za jeni za grub

Photo credit: Pinterest.com