Диети и Спорт

Как да не се отегчавате докато тичате

как да не се отегчавате докато тичате бягане

Не е тайна, че тичането е най-добрата кардио тренировка, но знаете ли как да не се отегчавате докато тичате? Много бегачи тренират по неравни повърхности, но тези терени могат да натоварят сериозно ставите, ако нямате дълги крака и правилна техника на бягане. А това от своя страна може да доведе до бързо отказване и отегчаване от спорта. Имаме няколко съвета, които ако ги спазвате ще постигнете по-добри резултати. Не забравяйте да направите добро разтягане на тялото, за да избегнете схващане на мускули или разтягане на сухожилия.

Как да не се отегчавате докато тичате

как да не се отегчавате докато тичате бягане 2

Как да не се отегчавате докато тичате е въпрос, които може би всеки начинаещ бегач си е задавал. Вдъхновени от идеята, че е много добра физическа разходка, съчетана с разглеждане на близкия парк или морска градина, започваме, но понякога идва момент, в който решаваме, че вече е скучно и спираме. Някои от спортуващите предпочитат бягането на пътека във фитнеса, но въпреки това, упражнението омръзва. Тогава препоръчваме да разнообразите тренировката си с няколко интересни упражнения, след което можете отново да се върнете на пътеката или да продължите разходката си в парка. Ето как да предодвратите чувството на отегчение.

1. Бягайте и си правете почивки през равни интервали от време. Ако бягате на открито, възползвайте се от времето в което си почивате, за да чуете някое бавно любимо парче. Бягайте 10 минути и почивайте по 5 минути. Така вероятността да ви сполети монотоността и скуката е по-малка.

2. Правете напади с тежести. Ако сте антипатично настроени към мисълта да бягате като самотник из парка, възползвайте се от възможността да правите напади с тежести. Тоест, вземете 2 гири с подходяща тежест и свивайки едната си ръка към рамото, сведете срещуположното коляно към пода. Ако правилно изпълнявате упражнението, трябва да се получи напад на 90 градуса с колената. Разменяйки ръката, която вдига гира и крака, който опирате в пода ще правите крачки и така ще се движите и няма да ви доскучава.

3. Следващото упражнение, което няма да ви даде възможност да се отегчите, е именно ритането назад с единия крак. Разнообразете кардио тренировката си като отделите време за малко стягане на задните мускули на бедрата и задните части. Упражнението може да се изпълнява както докато сте прави, така и докато сте на колене на пода.

4. След бягане можете спокойно да преминете към упражнението „вдигнати колена“. То се изпълнява в движение, нужно е само да вдигате колената си в посока гърдите.

5. Харесвате ли скоковете? Имаме нова идея за скокове, използвайки пътеката във фитнеса. нагласете я със скорост, почти идентична на тази на вървене. Целта е да правите скокове от задната част на движещия се колан към предната, докато тя ви отвежда отново назад.

6. И ако все пак ви доскучае (макар, че се съмняваме), започнете да ходите назад. Любопитно нали?