Диети и Спорт

Съвети за отслабване

otslabvane saveti protien powder

saveti za otslavane

Жените обичаме да четем всякакви съвети за отслабване, защото няма такова нещо като “ прекалено слаба или прекалено богата“ , нали?. Колкото и да ни се иска да има само едно магическо нещо, което да изгаря излишните калории и да топи мазнините, за съжаление такова не съществува. Рецептата за отслабване и намаляване на теглото си е все същата – да се ядат по-малко калории, отколкото се консумират. За щастие съществуват  няколко нови и доказани начини, които да помогнат за редуцирането на телесното тегло. Ще споделим с вас всички тайни, чрез които може да изваете тяло като на супер-модел.

Съвети за отслабване, които имат ефект

Съвет №1 Изберете тежки гирички

saveti za otslabvane s giri

Когато използвате по-тежки гирички по време на вашата тренировка, с по-малко вдигания изгаряте повече мазнини и правите релеф.

Съвет №2 Не яжте въглехидратни храни, докато са топли

saveti za otslabvane hranene

Ако възнамерявате да ядете въглехидрати, тогава ги яжте като остатъци. Студената и претоплена паста и картофи имат по-устойчиво нишесте, отколкото, когато са прясно приготвени. В този случай остатъците са по-здравословни.

Съвет №3 Правете разлика между здравословни и ниско-калорични храни

otslabvane saveti gimnastika

  Знаейки факта  за  „здравословната размяна“ , като например да замените захар с агаве или  маслото със студено-пресован зехтин, може да си спестите излишни калории.

Съвет №4 Записвайте всичко

saveti za otslabvane pisane

Както добре знаете, когато целите са написани, много по-лесно се постигат. Но вие не спирайте до там. Записвайте си всичко – от храната до упражненията, което ви помага да постигнете желаната фигура.

Съвет №5 Приемайте протеини на всеки три часа

otslabvane saveti protien powder

 Добавяйте протеин към всяко ядене, за да получат мускулите ви гориво за нуждите си. Яжте протеинови блокчета. Ако приемате протеини на всеки три часа, ще повишите метаболизма си и ще ускорите изгарянето на калориите.

Съвет №6 Правете едночасови  кардио-тренировки

otslabvane saveti bqgane

 Да, дългите кардио-тренировки горят калории, но те не са най-ефективният вариант за топене на излишните мазнини от тялото ви. Интервалните тренировки са за предпочитане, защото повишават изгарянето на калории. Същността на тази е в редуването на сериозно натоварване с относителна почивка (относителна, защото не спирате тренировката, а само намалявате нейната интензивност).

Съвет №7 Избягвайте въглехидратни храни за вечеря

saveti za otslabvane pravilno hraneneВъглехидратите се изгарят по-ефективно рано през деня. Яжте за вечеря храни с високо съдържание на протеин и с по-малко съдържание на въглехидрати, за да постигнете по-добри резултати с отслабването.

Съвет №8 Търсете скритата захар

otslabvane saveti zdravoslovni

Захарта се крие навсякъде в храните и напитките. Консумирайки ги, те повишават рязко кръвната захар. Избягвайте готовите натурални сокове, в които има добавена захар. Правете си сами фреш или смути от пресни плодове.

Съвет №9 Носете крачкометър и бъдете активни

otslabvane saveti grivna

 

Проучванията показват, че носенето на крачкометър повишава активността. Носете го на ръката си, за да следите физическата си активност през деня.

Съвет №10 Медитирайте върху храната си

saveti za otslabvane hapka

Искате да се засищате с по-малко храна и да не преяждате? Фокусирайте вниманието си върху всяка отделна хапка. Дъвчете бавно и се наслаждавайте на вкуса на храната.

Сигурни сме, че с помощта на нашите съвети за отслабване съвсем скоро ще постигнете желаната фигура. Вашето добро здраве и красиво тяло зависят единствено от вас. Желаем ви успех!

otslabvane saveti doutzen kroes