Ако се интересувате от тенденциите в интериорния дизайн и иновативните начини за декорация на кухня, приготвили сме ви точно 5 начина за преобразяване или обновяване на най-“вкусното” помещение на дома. На път сте да се сдобиете с кухня, достойна да влезе във всяко едно списание за интериор. А най-хубавата новина е, че няма проблем да използвате комбинацията от няколко.

Декорация на кухня

Лесно можете да постигнете добра декорация на кухня, ако се опитате да изхождате от мисълта, че първо виждаме нещата, които са на нивото на очите ни. Неслучайно по-големите предмети, например, се поставят малко по-високо – за да се балансира способността ни да забелязваме по-високото с размера на предмета. Чудесно място за красива украса е стената. Не ги игнорирайте, наблягайки повече на плотовете и уредите. Те също са важни, но когато става въпрос за разкрасителни елементи и предмети, които да допринасят за добрата атмосфера, добре е да наблегнете на стенните повърхности. Можете да направите голямо визуално впечатлени на всеки посетител и член на семейството ви, както и на вас самите всеки път, когато влизате в любимото си помещение.

Декорация на кухня

Една от тайните на интериорните дизайнери по отношение на всяка декорация на кухня е цветовата комбинация. Ако имате помещение, при което е невъзможно да се промени цвета на стените, възползвайте се от недостатъка и го използвайте като основен, към който да добавите акценти. Добавете чувство на изненада чрез столове или съдове и прибори в друг цвят (който си подхожда с вече присъстващите).

Едни от най-добрите декорации на всякакви помещения, включително кухня са създадени благодарени на фокусната точка. За целта може да използвате голям фототапет, който да поставите на една от стените. Вземете решение какво ви се иска да забелязвате когато влизате в помещението – пейзаж, цветен тапет с геометрични линии или изображение на световна забележителност, например.

Част от декора на кухнята може да бъде и един чудесен отворен рафт. Можете да съчетаете аранжирането му с любими предмети с такива, които ви служат в домакинските дейности (чинии, чаши). Така дори ще го превърнете в мултифункционален. Добре е да го употребявате и като самостоятелно място за излагане на красиви декоративни предмети.

Придайте индивидуалност на своята кухня като поставите снимки в рамки, картини или разнообразие от няколко малки огледала, съчетани в определена форма и съчетани по модел и стил. При този вид декорация няма ясно изразени правила, вложете малко въображение и сме сигурни, че ще се справите.

Можете да персонализирате любимото си помещение и по един малко по-странен за някои начин – поставяне на черна дъска на една от стените. Самата нея имате възможността да декорирате по свои идеи – сложете поставка с няколко от любимите си вина върху нея или я използвайте за напомняне и писане на красиви пожелания за добро утро и хубав ден.