Обзавеждане и Дизайн

Идея за баня в дръзка цветова схема

идея за баня

22 опции за смела идея за баня в дръзка цветова схема.

Изборът на основните цветове за банята е от съществено значение за създаването на усещане, вид и дизайн в помещението. Ако искате да избягате от скучните и преекспонирани варианти за съчетание на цветовете там, заложете на по-интересни и дръзки идеи за смесване на цветове в неочаквани и смели комбинации. Добавянето на ярък нюанс във вашата баня наистина ще повдигне нивото на целия дом, с което това функционално пространство ще бъде в съответствие с останалата част от декора. Ако предпочитате шик и модерен вид интериора, можете да изберете приглушено сиво, за да допълните иначе неутралната цветова схема в банята.

Цветът може напълно да преобрази мокрото помещение. В една традиционна баня добавянето на жизнено съчетаване на цветове може да внесе модерен облик на вашия апартамент. Може да добавете някои пастелни нюанси, които да комбинирате в минималистичната баня за омекотяване на дизайна й. Боядисайте стените в  смели цветове, като лилаво или зелено и вижте как се променя външния вид на цялата стая. Нека избраните основни цветове да съвпадат с поставените тапети за баня за един наистина силен вид.

Добавянето на цвят в банята не трябва да бъде единствено чрез боядисването на стените. Изберете да как да включите цвят по различни и освежаващи начини. Може да го направите чрез цветно или шарено килимче, параван за баня, завеси за баня или аксесоари за баня. Цветните бани са голяма тенденция в момента и наистина биха могли да внесат жизненост във всеки дом.

Привлекателните цветове могат да дойдат под формата на метални нюанси, като например мед или сребро, или в преливащи се цветове на поставените плочки за баня. Съчетайте тези прости, но забележителни промени в цвета, за да координирате аксесоарите в проста схема, която говори силно. Помислете за подходящ фаянс за баня, когато обмисляте цветовата схема. Обърнете внимание на тези цветни бани за повече вдъхновение.

Идея за баня в дръзка цветова схема

идея за баня

Идея за баня в лилаво.

Огрейте се в блясъка на металическите и лъскави повърхности. Добавете шеметна опияняваща нотка в банята с отразяваща медна вана, която да подобри богатите къпинови тонове върху стена

та. Изберете аксесоари за банята като пухкави кърпи и затоплящо се килимче за краката. Този сезон всичко модерно за банята е в тъмни, опияняващи цветове и пищен лен. Използвайте няколко вдъхновени от природата аксесоари за баня за добра мярка.

идея за баня

Идея за баня, която внася жизненост към сивата цветова схема.

Ако съчетаете пикантно жълто с класически елементи ще получите изискан микс. Една бяла мивка за баня, поставена в каменна конзола създава атрактивен стил Арт Деко, докато нейните елегантни огледални крака съответстват на дисплея на хромираните фитинги, определени на стената. Чифт бляскави стенни кристални лампи за баня изглеждат като отзвук от влиянието на 1920-та. Игличено-жълтите стени стоплят хладната сива схема с ободряваща жизненост.

идея за баня

Идея за баня с женствени флорали.

Стоплете рустик банята с дръзки флорали и меко неутрални стени. Несъответстващите принтове са чудесни идеи за баня, в която искате да внесете характер на фона на обикновената цветова схема.  Тук пердетата с лилав и розов дизайн спретнато оформят свободно стоящата вана, докато драпираните завеси прикриват това, което се намира под мивката. Синьото на ваната подчертава централното й положение в схемата, внасяйки контрастна нотка между дървения под и неутралните стени.

идея за баня

Идея за баня във всеки нюанс на зеленото.

Внесете свежест в бялата баня с помощта на ярък и жизнен цвят като зеленото. Ако обичате този цвят, използвайте го максимално в мокрото помещение на дома си. Ако харесвате модерните идеи за баня, вземете пример от тази стая, в която смесения модел на светло и тъмно зелените плочки за банята красят стените и прозореца, като внасят колоритен стил в трендовата схема.

идея за баня

Идея за баня в модерно синьо.

Прегърнете омбре микро тенденцията за този сезон и включете степенуван ефект на боята в банята си.  Често запазен за модерния интериорен дизайн, той може да изглежда също толкова зашеметяващо в цветовата схема за мокрото помещение. Ако имате стая с южно изложение, добра идея за банята е да се инвестира в хладната палитра. Това бледо, морско синьо има спокойна, мирна аура, която е идеална за една стая, която получава слънчева светлина през целия ден.

идея за баня

Идея за баня в бледо розово.

Въведете ружено розово към цветовата схема на банята си за да постигнете едва доловим или дързък ефект. Ако мислите, че розовото е най-подходящо за селските стаи – грешите. Използвано по един фин начин, бледо розовото може да изглежда еднакво добре и в модерна обстановка.

идея за баня

Слънчева идея за баня в акцентно жълто.

Ако слънчевото жълто ви е любимо, защо не го включите в цветовата схема на банята си? Белият фон е идеалното платно за  добавяне на ярки изблици на цвят, а това жълто ще внесе настроение и приветливо усещане във всяка стая. Използвайте го на неочаквани места като на тавана и на душ кабината.

идея за баня

Стилна идея за баня със стена, която прави изявление.

Банята не трябва да изглежда като стерилно място. Поканете цветове, шарки и дори малко лукс и в най-малкото помещение от дома си. Този традиционен баня разполага с голяма вана, порцеланова настилка с ефект на дървен материал и тапет за баня в стил рококо. Красивата шарка в тази идея за малка баня дава женствена усещане, докато практичните плочки за баня добавят топлина.

идея за баня

Идеи за банята с ярки аксесоари.

Дайте на черно-бялата схема нов живот с взрив от ярки цветове. Ако мисълта на трептящи и бликащи от енергия стени ви изпълва със страх, но все пак искате да включите цвят без да взимате драстични мерки, обмислете въвеждането на няколко изпълнени с живот аксесоари и меки мебели. Това е лесна промяна, която е икономически ефективна, а и няма да има нужда да се събличат стените, ако решите, че тази визия не е за вас, или просто желаете малка промяна, без да правите ремонт на банята.

идея за баня

Идеи за банята с розово осветление.

Дайте малко цвят на бялата стая с помощта на розово осветление за баня. Тук зоната за душа е оборудвана с лед лампи, които са вградени в стените. Чудесно е за подчертаване на архитектурните особености, изтъквайки мокрите помещения и създавайки интимна сияние, умното осветление за банята добавя драма към всяка цветова схема. Правилното осветление може да се омекоти твърдите повърхности в помещението, като същевременно помага стаята да стане един вид релаксиращ рай. Стъклените и гланцираните повърхности помогнат на светлината да подскача из стаята.

идея за баня

Идея за банята с взаимно комплементиращи се цветове.

Може да оживите всяка семпла бяла баня с едни тапети. Един симпатичен и вдъхновен от крайбрежието дизайн е всичко,  което е необходимо, за да добавите чар и характер в помещението. Поставете тапета на точно определено място – над и около ваната, за да изглежда по-специално. Изберете аксесоари за баня в един от цветовете, който се среща в тапета.

идея за баня

Заигравка с боите като идея за баня.

Използвайте цветна боя, за да маркирате любимите си функции. Добавете оживено докосване във вашата мокра стая с ярко оцветен шкаф за  баня.   Координирайте и повторете цвета му с красиви аксесоари и меки хавлиени кърпи за баня.

идея за баня

Идея за банята с контрасти.

Изберете смела комбинация като съчетаете основни цветове от противоположните краища на цветовия спектър. Червеното често се смята за смел избор за интериора, но ако използва творчески, то може да въведе прилив на енергия и пищност. Бледият аква нюанс прави чудесен фон за ярките акценти на червеното, които са били театрално шахматно разпределени.

идея за баня

Идея за банята, включваща каре.

Вземете класическо каре в съвременен цвят и играйте с мащаба му, за да отхвърлите асоциациите  с него, които навеждат към селото и да му дадете  една по-модерна идентичност. Най-хитрата комбинация за това е от традиционна мека розова памучна завеса и модерни извънгабаритни подови плочки за баня, които дават богато чувство за характера на тази приятна схема. Аксесоарите са сведени до минимум, за да не се отвлича вниманието на окото.

идея за баня

Мултицвена идея за баня.

Добавете интерес към бялата схема с акцентна облицовка. Направете вдлъбната рафтове с цветни плочки, за да ги превърнете в елемент от дизайна сами по себе си. За да създадете укрепените етажерки за баня, ще трябва да изградите една фалшива стена, която също може да се използва, за да прикрие водопровода от погледа. Завършете външния вид с ярък жълт гумен под, който е безсрамно креслив и забележителен.

идея за баня

Създаване на интерес чрез контрастни плочки за банята.

Декорирайте пространството с цветни плочки. За вид, който е силно съвременен и оригинален, поставете стенни плочки в контрастиращи цветове в стил Шеврон, за да създадете направено по поръчка пространство. Микс от ружено розово, синьо-зелено и черно се комбинира добре за повишаването на модерността на тази баня. Не забравяйте, че по-малкото е повече, така че мислете, за розово като на венчелистче като акцент и включете не повече от три тонални нюанси в палитрата. Използвайте черното като база. Подобно на бялото, то е цвета, който подхожда на всяко розово.

идея за баня

Идея за тъмна и драматична баня.

В една малка стая може да подходите приключенски и да изпробвате мечтаната за декориране схема, която просто би била твърде поразителна – или скъпа – в по-голяма баня. Това страхотно пространство има всичко: фантастични тъмни флорални тапети за баня от пода до тавана, скулптурна бронзова мивка за баня, лъскав шкаф и златна рамка с картина. Черният полиран гранитен плот за баня  е отразяващ, бляскав – и дори практичен.

идея за баня

Идея за модерна и драматична баня.

Внесете драматичност в банята със силен цвят и геометричен модел. Тук тъмночервените стени са украсени с бели шестоъгълни плочки, определени с червена фугираща смес за поразителен ефект. Самостоятелните дизайнерска мивка и смесител за баня придават на помещението ултра-дързък характер.

идея за баня

Идея за баня с ярка мивка.

Не е нужно да попълните изцяло вашата баня с цвят, изберете едно хващащо окото нещо за акцент. Създайте съпоставяне на висок стил чрез смесване на груби облицовки и закалени аксесоари с лъскава мивка в открояващ се цвят.

идея за баня

Идея за баня в контрастни цветове.

Трансформирайте вашия душ в елегантна водна функция. За един наистина съвременен вид, помислете за облицовки в необичаен контрастен цвят. Тук, червените стенни плочки добавят цветен акцент  на цвят вътре в нишата на душ кабината. Силни, издръжливи и лесни за почистване, порцелановите плочки предлагат подова настилка, която е идеална за банята.

идея за баня

Идея за банята с много принтове.

Вземете една обикновена бяла баня и да я персонализирате с няколко слоя цвят и някои модели на полка точки. Съчетайте с с флорални тапети за баня, за да получите вид, който изглежда свеж и забавен.

източник:idealhome.co.uk

error: