Мода и Стил

Привила за избиране и носене на аксесоари

аксесоари

10 основни привила за избиране и носене на аксесоари, които всяка жена трябва да знае.

Лъскавите списания се съревновават помежду си, за да ни помогнат да се запознаем с най-новите модни тенденции, включително и най-новите идеи за комбиниране на аксесоари и дрехи.
Ние внимателно изучаваме на тази тема и сега сме готови да споделим всички тайни с вас и да разсеем всички митове. Пригответе се за гардеробна революция!

Привила за избиране и носене на аксесоари

аксесоари

  • Носете не повече от 3-4 големи аксесоари наведнъж.

Възможно е да се съчетаят заедно големи аксесоари заедно в един аутфит, но трябва да бъдат не повече от 3-4 на брой. И разбира се, те трябва да съвпадат помежду си по отношение на цвят, стил и материал, от който са изработени.

аксесоари

  • Използвайте цял комплект аксесоари – колие, гривна, пръстен и обеци, само ако са с малки размери.

Някои хора твърдят, че носенето на колие, обеци, гривна и пръстен от един комплект изглежда безвкусно. Тази идея е вярна само отчасти, защото всичко зависи от това колко голям е всеки аксесоар. Ако бижутата са малки по размер, носенето на всички тях заедно може да изглежда елегантно.

аксесоари

  • Забравете за правилото, че обувките и чантата трябва да са в един тон.

Изборът на дамска чанта, която отговаря на цвета на вашите обувки наистина не е задължително вече. Ако обувките ви са много ярки, всъщност е много по-добре да имате към тях чанта в контрастен светъл тон.

аксесоари

  • Изберете кое е приоритет за визията ви – или ярки дрехи, или хващащи окото аксесоари.

Когато работите върху нашия стил, винаги трябва да се опитате да се определите точно какъв ефект искате да постигнете и след това просто да прилагате правилния акцент към аутфита си. Можете да направите вашите дрехи, грим или аксесоари привличаща погледа част от външния си вид, но трябва да избягвате да опитвате да постигнете същия ефект с трите едновременно. Комбинирането на буйна яка на блуза с огромни обеци с диаманти просто изглежда абсурдно.

аксесоари

  • Забравете за часовника, ако носите вечерна рокля.

Ръчните часовници са подходящи за градски, спортен или бизнес стил облекло. Въпреки това, съчетаването на дамски часовник с ефирни вечерни рокли ефектно на практика е невъзможно.

аксесоари

  • Големите пръстени не подхождат на всички.

Дебелите пръстени не изглеждат добре на жени с къси пръсти, въпреки това от друга страна тънките модели могат визуално да увеличат дължината им. Не забравяйте това, когато следващия път купувате пръстен.

аксесоари

  • Ръкавиците трябва да се съчетаят с цвета на друга част от тоалета.

Един бърз начин да изберете правилните цветни ръкавици е като погледнете цвета на обувките, колана или червилото си. Като правило, ръкавиците трябва да се съчетават хармонично с най-малко една особеност на вашето облекло.

аксесоари

  • Избягвайте черни обувки, ако облеклото ви е пастелни тонове.

Пастелните тонове в облеклото са най-добре съчетани с обувките в по-светъл нюанс. Тъмните обувки наистина не подхождат в този случай.

аксесоари

  • Комбинирайте културно специфични аксесоари само с неутрален цвят дрехи.

Ако носите аксесоари с много нишки или мъниста, приглушете цялостният ефект на тоалета си с неутрален цвят дрехи.

аксесоари

  • Не крийте голямите яки под обемисти шалове.

Не е нужно да добавите голям шал към вашето облекло, ако на палтото вече имате голяма яка. Вместо това, носете леко шалче на врата си под връхната дреха.

 източник:brightside.me