обличане

Не допускайте тези 6 грешки при обличане, които ще ви направят да изглеждате по-ниска в очите на околните.

Време е за малко “модна магия” , защото всички искаме да изглеждаме с красив силует и дълги крака, но понякога дори и да имаме такива, околните не могат да ги видят. Няма нищо лошо в ниския ръст, но всичко изглежда много по-добре, когато е издължено, нали? Но когато имате прилична височина, но някак успявате да създадете впечатление за къси крака и широк ханш, това едва ли е нещото, което искате да покажете. Ето 6 грешки с неподходящ начин на обличане, които можете да видите нагледно как променят височината оптически и да се стараете да ги избягвате за в бъдеще.

6 грешки при обличане, които ни правят по-ниски

обличане

  • Когато предната част на обувките е прекалено висока

Как да изглеждате по-висока? Вземете пример от Скарлет Йохансон. Създайте дълга вертикална линия с възможно най-малко визуални прекъсвания, доколкото е възможно. По-високите нарязани предни части на обувките  крият предната част на стъпалото и скъсяват линията на крака, докато оголващите кожата стилове го удължат.

обличане

  • Когато карате хората да поглеждат надолу

На снимката в ляво Салма Хайек насочва погледите към колана и чехлите си, докато на дясната повдига очите нагоре към ярките си устни и интересното деколте. Така ниската актриса успява да повдигне нивото на очите и да отклони вниманието от ръста си.

обличане

  • Когато полата не е достатъчно къса

Ако искате да облечете нещо късо, просто го направете, без да се съобразявате с общественото неприличие. Ако ще носите нещо дълго, изберете дължина до земята. Полата до глезените скъсява оптически силуета.

обличане

  • Когато носите прекалено големи чанти

Винаги става въпрос за мащаб. Освен, че са лоши за гърба, пропорционално доминиращите чанти смаляват оптически тялото. Вижте колко правилно е коригирала размера на аксесоарите си Кейт Босуърт на снимката в дясно.

обличане

  • Когато косата ви е прекалено дълга

Колкото и секси да са всички прически за дълга коса, колкото повече кожа покажете, толкова по-добре. Повечето прибрани или къси прически насочват вниманието към врата, който е като гръмоотвод на лицето. Твърде много коса е просто разсейваща.

обличане

  • Когато крачолите са прекалено широки

Първо, никога не се отказвайте от вашите панталони тип кюлоти. Второ, ако панталоните ви покриват петите без да се влачат по земята, краката ви ще изглеждат дълги от талията до пода.

източник:marieclaire.com