Тенденции

4 палта, от които се нуждаете този сезон

палта за сезона

Колко палта са нужни, за да изкарате сезона? Само 4!

Избирането на палто за сезона, което да си отива с всичко, което ви хрумне звучи като грандиозно предизвикателство. Още по-трудно ще е в средата на сезона, когато вече подобна връхна дреха ще ви е от голяма нужда. Палтото е важно поради ред причини – някои от които практически, други не особено, но все пак е нужно да отбележим, освен очевидната функция – пазенето на крехките ни женски тела от големия лош студ, палтата през стидения сезон са единствените дрехи, които се виждат от целия ви аутфит на улицата. Именно за това трябва да са избрани с голямо внимание и търпение. Палтото е нещо повече от бариера между нас и измръзването.

4 палта за сезона

палта-за-сезона-2

Класическото камил палто

Палтото е нещо, в което трябва да си представите, че бихте го носили преди 50 години и след 50 години и все така ще изглежда модерно и актуално. Този неутрален вид е доказателство, че бежовите цветове винаги ще са елегантни и шик за носене. Пък и по-светлият нюанс е добър заместител на „цялата в черно“ визия, в която изпадаме като захладнее малко. Красотата на класическия стил е, че може лесно да върне един добре забравен, но пък винаги „добре дошъл“ стил на някое десетилетие от ХХ век. В случая това са ретро вълните на хипи ерата, като на снимката виждаме бежово палто и кафява риза на точки.

палта-за-сезона

Диво и игриво 

Безопасно е да се каже, че животинският принт няма да изчезне скоро време от тенденциите. Това, което се водеше твърде изискано, се е превърнало в любимец на уличната мода. Стрийт стайл експертите комбинират палтата с косъм с качулки и кецове и създават спортно-елегантни визии, с които привличат любопитни погледи. За да бъде тоалета ви максимално модерен, съветваме да заложите на минималистичността, а акцента ви да пада върху палтото с животинския принт. Смелите решения са и най-интересни, разбира се. Всеки може да заложи на сигурното, за това не се двоумете, ако се чудите дали да се снабдите с малко по-ексцентрично палто. Щом на вас ви харесва и на другите ще им хареса, просто те нямат смелостта да го носят.

палта-за-сезона-1

Дълго и право

Независимо дали става дума за копринена подплата, просторни джобове, полирани бутони, или прецизно шивачество вдъхновените от мъжките облекла линии са наистина специална порода. Този силует изглежда страхотно с всичко, но и най-важното – перфектното палто трябва да ви топли, без да изглежда прекалено обемисто, а този модел има всичките качества в себе си – предпазва от студа, не ви прави огромни и е идеалното допълнение над дрехите ви. Добавете доза женственост към грубата мъжка кройка – разкроена пола, нежна чанта – контраст, който е ваша запазена марка.

палта-за-сезона-3

Модерното мото

Няма да сгрешим, ако кажем, че черното кожено мото яке е най-носената връхна дреха в света. Здраво и неподвластно на времето, то дава на всеки един аутфит дръзкост и сила. За да предадете по-модерен дух на това яке го носете с нежни материи – шифон, коприна, дантела. Коженото яке е идеалният начин да вкарате повече стрийт стайл към някоя изискана рокля, която искате да носите и през деня.