pochivka v garcia na zakintos

Закинтос е сред най-красивите и популярни острови на Йонийско море. Той е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Намира се на юг от Кефалония. Част е от Република Гърция. Площта му е 410 квадратни километра, а крайбрежната му ивица е с дължина от около 123 километра. Не пропускайте да се разходите и във вътрешността на остров Закинтос. Ще ви очарова със своето строителство и интересните древни манастири. Не са за пренебрегване местните ресторанти с традиционни ястия.

Почивка в Гърция на Закинтос – какво може да посетите?

zakintos garciq plaj navagio

Дори най-капризният дегустаторски вкус може да бъде задоволен с нещо вкусно на остров Закинтос. На острова се намира музеят Соломос, кръстен на известния гръцки поет Дионисиос Соломос. Той отваря врати през далечната 1959 година. В него са запазени интересни вещи, произведения и стихотворения от живота на поета. Но въпреки името на писателя, изложбата вътре не е изцяло фокусирана върху живота му. Ще откриете и други произведения на изкуството – картини, музикални инструменти, керамика и скулптура. До музея Соломос се намира градската библиотека с интересни ръкописи от 18-и век.

pochivka garcia zakintos kostenurka

Гмуркането е сред най-популярните спортове на Закинтос. Открити са много учебни центрове за обучение по гмуркане. Ако сте любопитни какви животни и растения крят в себе си водите на Закинтос, не се притеснявайте да попитате за 1-2 урока от местните професионалисти. Потопете се в екзотиката на Йонийско море по време на вашата почивка в Гърция.

zakintos garciq katedralata dionisios

Закинтос е пълен с църкви, катедрали и манастири, които са успели да се запазят след катастрофалното земетресение през 1953. Една от тях е катедралата, носеща името на светеца Дионисий от Закинтос, който е бил роден през 1547 на острова. Преди да стане монах името му е било Драганиос Сигурос. След смъртта му през 1624 местното население решава да построи катедрала в негова чест.

zakintos garciq mosta argasi

Моста Аргаси е бил построен през 1805 година в устието на тамошната река, но към днешна дата е разрушен в резултат на ерозия от морската вода и ветровете. Разположен е на 10 метра от морския бряг в малкото пристанище Аргаси. В момента половината от моста се използва за отдих на морския бряг, а другата му половина е потопена под водата.

Внимание – ще се размечтаете на плажовете на Закинтос

pochivka v garcia zakintos plaj

Остров Закинтос е световно известен е с кристалната си морска вода, в която почти ще се огледате, ако нямате огледалце в себе си. Златистите пясъци ще ви отпуснат и ще ви накарат да забравите ежедневието си. Не пропускайте да се разходите с лодка по плаж Навагио (известен още като заливът на корабокрушенците) и около сините пещери. Този плаж е популярно място в размножителния период на един от видовете костенурки на острова. За останалата част от плажовете ще ви разкажем малко по-надолу. Имайте търпение, знаем, че обичате моретата и плажовете. Скоро ще заобичате и Закинтос, след като се потопите в екзотиката на Йонийско море преносно и буквално.

v garcia na pochivka zakintos plaj alikanas

Следващият плаж, с който ще ви накараме да хванете куфара си по най-бързия начин е плажа Гайдарос. Граничи с плажа Циливи. Едната част от Гайдарос принадлежи към местността Плану, а другата към местността Трагаки. Естествената граница, която ги разделя е една река. Малък хълм също отделя плаж Гайдарос от плажа Циливи. Намира се на 8 км североизточно от град Закинтос.

garcia pochivka alikes zakintos plaj

Плажа Аликес – един от най-дългите пясъчни плажове. Географското му място го прави изключително приветлив за хората,които търсят спокойствие.

garcia pochivka zakintos kalamaki plaj

На плаж Каламаки живота е космополитен, но по-тих. Хотелите са малки а плажовете спокойни.

zakintos pochivka garcia plaja gerakas

Плажа Геракас може да бъде определен като един от най-дългите и красиви плажове в областта.

pochivka na zakintos porto limnionas plaj

Плажът Порто Лимнионас се слави с кристално чистите си води. Гледката ще ви удиви, защото пейзажът съчетава планина, море и скали.

плажа Маратониси на Закинтос

garcia zakintos pochivka maratonisi plaj

Боука – един от красивите заливи на Закинтос

pochivka zakintos garciq plaj bouka

На почивка в Гърция на остров Закинтос – плажа Порто Зоро

zakintos garciq plaj porto zoro

плажа Навагио на остров Закинтос

zakintos pochivka navagio gyrcia plaj

прочутите сини пещери на остров Закинтос

zakintos garciq sini peshteri

източник: www.gozakynthos.gr