Реклама

Рецепти за Бъдни вечер: Постни пълнени чушки

Рецепти за Бъдни вечер: постни пълнени чушки

Рецепти за Бъдни вечер: постни пълнени чушки

Постните пълнени чушки са чудесен вариант като рецепта за Бъдни вечер. Много вкусни и апетитни, тези чушки са идеална алтернатива като постно ястие за празника. Това, че няма кайма в тях ги прави подходящи за вегетарианци, дори и за вегани, тъй като нямат никакви животински продукти. Ето и рецептата за постни пълнени чушки:

Необходими продукти:

1 ч. ч. ориз

10 големи червени чушки

2 глава лук

1 морков

2 домата

2 скилидки чесън

1/2 ч. ч. олио

сол и пипер на вкус

2 с. л. брашно

Начин на приготвяне:

Първо си правите плънката. Почиствате ориза и го измивате, а лукът и чесънът нарязвате на ситно. Настържете моркова на ситно ренде. В тиган изсипвате олиото и когато загрее, прибавяте лука и чесъна и ги задушавате за кратко, след което добавете моркова. Когато лукът стане златист, добавете ориза и бъркайте докато не стане прозрачен. Към сместа прибавете солта, пипера и 1 ч. ч. вода и оставете да къкри на слаб огън, докато поеме водата.

През това време се заемете с чушките – измийте ги и ги почистете от семките и дръжките. Когато сместа стане готова започнете да ги пълните с помощта на чаена лъжичка на 3/4 от обема на чушката, а не до горе, за да има как оризът да набъбне и да не прелее. Потопете в брашно отворите на напълнените вече чушки. Наредете ги в тава, налейте вода до средата им, полейте отгоре с малко олио и посипете сол. По желание може да сложите и няколко дафинови листа във водата. Печете на 180 градуса за около 1 и 30 минути.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама