Реклама

Чийзкейк с маскарпоне и ягоди

чийзкейк с маскарпоне

Тази рецепта за чийзкейк с маскарпоне и ягоди не изисква печене, а плодовете придават приятен аромат на десерта. Технологията на приготвянето не е сложна, а един кухненски робот ще я направи още по-бърза.

Реклама


 Определено се изисква търпение, защото трябва да престои една нощ в хладилника преди консумация, така че ако искате да го направите за конкретен повод, най-добре би било да го подготвите един ден преди него. Но резултатът определено си заслужава дългото чакане!

Чийзкейк с маскарпоне – продукти и начин на приготвяне

чийзкейк с маскарпоне

Добре е да извадите десерта от хладилника поне 20-30 минути преди сервиране.

– 160 гр. ронливи бисквити

– 60 гр. разтопено краве масло

– 200 гр. ягоди – измите и почистени

– 160 гр. захар

– сокът и кората на един лайм

– 250 гр. маскарпоне на стайна температура

– 300 гр. крема сирене  на стайна температура

– 400 мл сладкарска сметана

– допълнително ягоди и малки цветя за декорация

Начин на приготвяне

чийзкейк с маскарпоне

В кухненски робот смелете бисквитите до консистенция на пясък или ги натрошете на ситно. Смесете ги с разтопеното масло и с тази смес оформете коричката на чийзкейка в тава с размери 18-24 cm. Поставете я в хладилника, докато приготвяте пълнежа.

Смесете ягодите, захарта, настърганата кора и сокът от лимона в блендер или кухненски робот.

В голяма купа смесете маскарпоне, крем сирене и сметана и разбийте с миксер, докато се получи кремообразна смес. Към нея прибавете ягодовото пюре и разбъркайте добре.

Излейте сместа върху предварително подготвената коричка от бисквити и разпределете равномерно. Покрийте с домакинско фолио и поставете тавата в хладилника за една нощ.

Преди сервиране декорирайте отгоре с пресни ягоди и цветя.

Добър апетит!

чийзкейк с маскарпоне

Може да харесате и..


Реклама