Рецепта за домашно песто с много, много пресен и ароматен босилек. Най-хубавото е, че може да го замразите във фризера, като използвате формички за лед. Ако се нуждаете от бърза рецепта за лесна вечеря – ето ви предложение. Сварете малко паста в подсолена вода. Прецедете и сложете в тенджера, като прибавите в нея 2-3 кубчета замразено песто. След 15 минути ястието ще бъде готово. Търсите лесен начин да овкусите или подсилите аромата на вкусна домашна супа? Прибавете няколко кубчета песто в тенджерата и готово.
Рецепта за домашно песто – продукти
Начин на приготвяне
– 1/4 чаша кедрови ядки
– 4 1/2 чаша листа от босилек
– 3/4 чаша зехтин
– 1 скилидка чесън
– 1/2 ч.л. сол
– 1/2 чаша настърган пармезан
1. Поставете кедровите ядки върху лист хартия за печене, покрит с фолио. Печете във фурната на 120 градуса за 12-15 минути. Те може лесно да изгорят, така че ги наблюдавайте често. Ако усетите мириса им, най-вероятно вече са изпечени.
2. Междувременно, измийте листата босилек. Изцедете ги и оставете да се изсушат върху няколко листа кухненска ролка.
3. След като кедровите ядки са вече изпечени, изсипете всички продукти от тази рецепта за домашно песто в блендер и пасирайте, докато се получи каша. Ако конзистенцията е много гъста, прибавете още малко зехтин.
4. Консумирайте готовото песто или го замразете във форми за ледени кубчета. Увийте с домакинско стреч фолио и сложете във фризера.
5. На следващия ден извадете готовите ледени кубчета песто с помощта на малък нож за масло. Поставете ги в плик, който се затваря плътно zip lock и извадете при нужда.