Направете няколко вкусни рецепти за Хелоуин, с които да почерпите гостите и приятелите си. Този празник радва най-много децата заради изобилието от лакомства, които те обожават. Може да приготвите страховити паяци като тези или димящи коктейли, но не забравяйте и декорацията, която ще подсили усещането за призрачност и ще създаде атмосфера.
Вкусни и страшни рецепти за Хелоуин
Паяци от шоколадово брауни
За да си направите 12-18 броя Хелоуин сладки паяци от брауни, които ще подсладят вашия празник като ще ви трябват около 35 минути и следните продукти:
– 1 тава готово брауни
– 1/2 чаша не много сладък шоколадов чипс
– 2 чаши нудели
– Бели кръгли бонбони за очи
– Кръгла формичка за рязане на сладки
– Клечка за зъби
Начин на приготвяне:
С кръглата формичка изрежете „телата“ на паяците от браунито и ги поставете върху хартия за печене или в поднос.
Разтопете шоколадовия чипс в малка купа на водна баня или в микровълновата фурна, а след това извадете една супена лъжица от него и я оставете настрана. Внимателно сложете в купата нуделите и ги покрийте изцяло в разтопения шоколад. Извадете ги върху хартията и ги сложете в хладилника за 10 минути, за да стегне глазурата им.
Извадете ги след това и направете от подходящите парчета „крака“ на вашите паяци от брауни. Използвайте клечката за зъби, за да направите 8 дупки във всеки кръг ( по 4 от ляво и от дясно) и сложете в тях нуделите.
След това вземете отделената лъжица с разтопен шоколад и с помощта на клечка за зъби сложете по една точка от него върху гърба на всяко захарно бонбонче, което ще използвате за очи и го поставете върху браунито, за да се „залепи“. Сложете по две бели кръгчета върху всеки паяк.
Тиквени мъфини с канела и лека глазура
Вкусни малки Хелоуин мъфини с тиква, канела и лека глазура, подходящи за празника. За да си направите 16-18 мъфина ще ви трябват около 30 минути и следните продукти:
Необходими продукти за тиквени мъфини:
-2 чаши брашно
– 1 ч.л. бакпулвер
– 1 ч.л. сода за хляб
– 1 ч.л. канела
– 1/2 ч.л. джинджифил
– 1/2 ч.л. индийско орехче
– 1/2 ч.л. сол
– 1 чаша захар
– 430 гр. пюре от тиква
– 1/2 чаша ( 1/2 пакет) разтопено краве масло
– 2 големи яйца
– 2 ч.л. ванилова есенция
За топинга с канела:
– 2 с.л. краве масло на стайна температура
– 1/4 чаша захар
– 1/4 чаша брашно
– 2 ч.л. канела
За глазурата:
– 1 с.л. разтопено краве масло
– 1 чаша пудра захар
– 1-2 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе 16-18 формички за мъфини и сложете вътре хартия или ги подмажете.
В средно голяма купа смесете сухите съставки и разбъркайте.
В голяма купа смесете останалите продукти за мъфините, прибавете сухите съставки и разбъркайте добре.
С полученото тесто напълнете 2/3 от формичките. Смесете съставките за топинга и сложете една лъжица от него върху сместа за мъфините, преди да пъхнете тавата във фурната. Печете 15-20 минути, а след това оставете готовите мъфини да се охладят.
Смесете съставките за глазурата и поръсете с нея изстиналите мъфини.
Чаши за ябълков сайдер
Ще се влюбите в тази рецепта за чаши за ябълков сайдер. Те са сладки, вкусни и хранителни. Забавен проект, който да изработите вкъщи в съботния ден на Хелоуин. Само за 10 минути може да си направите 4 броя от тях. Ето как – пригответе си:
– 4 големи червени ябълки
– Лимонов сок
– Ябълков сайдер – домашно приготвен или купен готов
– По желание – канелени пръчки, зърна карамфил, бахар и / или звездовиден анасон за гарниране
Върху дъска за рязане с малък нож отрежете капачето на чашата около дръжката на ябълката. След това с лъжица започнете да издълбавате вътрешността на плода, докато се получи празна вътрешност, но не оставяйте стените прекалено тънки. За да предотвратите потъмняването на ябълката, излейте малко лимонов сок вътре и облейте добре стените. След това налейте от любимия си сайдер и гарнирайте с пръчки канела, анасон и карамфил.