Изобилието от сладки за Хелоуин е простo задължително. Не забравяйте да подготвите подходяща и страховита украса около тях, която ще създаде по-голям ефект. Аранжирайте подходящо вашите лакомства, така че да изглеждат като истински и зловещи бели духчета и отрязани пръсти. Ето и рецептите, които са лесни за приготвяне, но много ефектни за сладки за Хелоуин.
Зловещи и вкусни сладки за Хелоуин
Зомби пръсти
За да си приготвите около дузина зловещи сладки за Хелоуин, които изглеждат като пръсти на зомби, ще ви трябват следните продукти:
– 11 бадема
– 1 яйце
– 250 гр. марципан
– 60 гр. пудра захар
– 30 гр. брашно
– 1 щипка сода за хляб или бакпулвер
– 1 супена лъжица сметана
Начин на приготвяне:
1. Бадемите с изсипват във вряща вода. Оставят да престоят за кратко, изплакват се със студена вода и се отстранява люспата им. Разполовете бадемите с нож, нарязани на половина по дължина.
2. Смесете белтъка на яйцето, марципана, пудрата захар, брашното и бакпулвера с помощта на миксера или на ръка, докато получите гладка смес. С навлажнени ръце оформете на около 22 пръста с различни дължини между 6-8 см. Разположете ги на лист хартия за печене в тава, като сложите от бадемовите половини от едната страна на всека от пръчиците, така че да изглежда като нокът. Разбийте добре жълтъка и сметаната. С четка намажете пръстите с отгоре и в предварително загрята фурна на 175 ° C печете за 15-20 минути. Оставете сладките да изстинат и ги преместете върху решетка. Украсете по желание.
Бели духчета меренге
За около 35 броя от тези сладки за Хелоуин ще ви трябват следните продукти:
– 3 яйчени белтъка
– 200 грама захар
– около 3 1/2 ч.л. лимонов сок
– 50 грама пудра захар
– синя боя за сладкиши
Начин на приготвяне:
1 В купа сложете белтъците, и започнете да ги разбивате с миксер. Постепенно започвайте да поръсите със захар, като продължавате да ги биете, докато захарта се разтвори. Прибавете 2 чаени лъжички лимонов сок. Изсипете крема в пош с около 1,5 см диаметър. На дъното на тава с размери около 34 х 39 см сложете лист хартия за печене и направете 35 малки купчинки.
2. Поставете отдолу в предварително загрята фурна на 100 ° C . Оставете сладките да изсъхнат вътре за един 1 / 2-2 часа. След това нека се охлаждат за около 1 час в изключена фурна.
3. Разбийте пудрата захар и 1 1/2 ч.л. лимонов сок до получаване на гъста смес. Боядисайте места за очи на вашите бели духчета в светло синьо с няколко капки оцветител. Може да съхранявате готовите целувки до 2 седмици.
Ябълкова уста
Това предложение е най-лесно за приготвяне. За 16 броя си набавете само:
– сок от 1 лимон
– 4 ябълки
– бадеми
– дървени шишчета
Начин на приготвяне:
1. Смесете лимоновия сок с един литър вода. Измийте ябълките и ги разрежете на 4 равни части. Всяка от тях разполовете с дълбок разрез и ги оставете да киснат около 30 минути в киселата вода.
2. Леко подсушете резените и с дървен шиш направете малки дупки в отворите. Вмъкнете бадемите в направените дупки и ги подредете като ред зъби в отворена уста.