Koледа

Коледна украса направи си сам

koledna ukrasa napravi si sam

koledna ukrasa napravi si sam

Когато става въпрос за Коледна украса могат да се черпят идеи почти от всякъде. Различните опции за декорация предоставят на всеки възможността да потърси и разгърне всички варианти, които му хрумнат.

Проектите от типа Направи си сам са любими на по-сръчните ентусиасти, които прегръщат с отворени обятия всяко предизвикателство, което ще им предостави възможността да проявят своята сръчност и да се сдобият с ръчно изработен предмет на ниска цена. Именно за тях сме подготвили тази лесна Коледна украса направи си сам, с която ще се справят дори и децата.

Коледна украса направи си сам

koledna ukrasa napravi si sam

Тази лека и красива Коледна играчка от хартия може да се закачи навсякъде, където ви хрумне. Тя може да намери своето място сред останалите играчки върху елхата, както и върху опаковката на аранжираните с внимание подаръци за Коледа, а защо не и като лично изработен Коледен подарък от малчуганите за баба и дядо.

Хартиените сламки станаха все по-популярни напоследък. И докато през лятото присъстваха във всички коктейли на плажа, детски рожден ден, сватба на плажа или бебешко парти, то през зимата намират своето приложение като част от празничната декорация. Именно те са звездите и в този проект за Коледна украса направи си сам.

Направи си сам Коледна украса от хартия

koledna ukrasa napravi si sam

Преди да започнете с проекта си пригответе следните неща:

  • хартиени сламки (един пакет стига за няколко орнамента)
  • ножици
  • игла
  • конци за бродиране
  • малки мъниста
  • клечки или тънка четка за боя, за да се изгладят сламените ръбове

Стъпка по стъпка:

ideq za koledna ukrasa napravi si sam

1. За да се намалите сламките, първо решете колко дълга искате да бъде най-долната, най-дългата сламка. (тази на снимката е около 10.5 см.) Поставете следващите две сламки върх първата, оставяйки около 1-1,5 см разлика между всяка сламка.

koledna ukrasa napravi si sam

2. Използвайте най-късата получена сламка като измервателна за сламката в следващата партида, която ще намалите. Повторете стъпка едно, използвайки оригиналната, за да определите колко дълга трябва да е сламката над нея. Продължете по този начин, докато получите фигура, която е толкова тясна, колкото да бъде искате горната част на елхата.

koledna ukrasa napravi si sam

3. Използвайте тънка пръчка, за да изгладите всички ръбове, които са малко смачкани по време на процеса на рязане. (Може да направите това, след като украшението е сглобено, но ще ви се иска да сте го направили сега.)

koledna ukrasa napravi si sam

4. Прокарайте иглата. Съберете двата края на конеца заедно и завържете на възел.
5. Прокарайте мънистата, които ще се явяват долната част на стъблото на дървото.

koledna ukrasa napravi si sam

6. Прокарайте иглата през най-дългата сламка. Прободете в средата на сламката, а ако направите дупката в страни от центъра, просто мушнете нова дупка или отрежете малко сламката от едната страна.

7. След сламката нанижете малко топче.

koledna ukrasa napravi si sam

8. Продължете по този начин, докато добавите всички ваши сламки.

9. Извадете иглата от нишката, оставяйки колкото повече конец е възможно. Направете възел на нишката до горното мънисто. Може да се наложи да направите няколко възела, за да запазите горното топче от изплъзване нагоре.

източник:makeanddocrew.com