парти

7 грешки, които трябва да избягва всеки домакин на страхотно парти. Няма значение дали става въпрос за организиране на моминско парти, на ергенско парти, караоке парти или празненство с или без конкретен повод – всеки домакин има определени задължения, с които да осигури приятно преживяване както на гостите си, така и на себе си. Освен, че трябва да покани всички поне няколко дни предварително, трябва да ги уведоми дали има дрес код или е избрана забавна и конкретна тема за парти, но също така трябва да се погрижи всеки от присъстващите да получи внимание и да се отпусне. Целта на купона е всички да се забавляват, така че от вас предимно зависи дали вие и останалите ще се наслаждавате на обстановката. Но преди да поемете цялата отговорност се информирайте за най-важните неща, които са в основата на едно добро парти.

Kак да организираме парти без грешки?

как да организираме парти

  • Не допускайте наличие на топли напитки

Напълнете формичките за лед предварително, за да сте заредени с голямо количество ледени кубчета за партито. През лятото никой не харесва топлите питиета – независимо дали са безалкохолни или с алкохол. Освен това поставете бутилките с питиетата в хладилник поне няколко часа преди да пристигнат гостите.

  • Бъдете добър барман

Според предпочитанията на гостите и сезона пригответе коктейли или шотове, които ще зарадват присъстващите. Осигурете бар кът, където да има няколко вида алкохол, празни чаши, плодови сокове, вода и много лед. Знаете, че това ще е най-горещата точка на партито, нали?

  • Бъдете добър DJ

Музиката може да направи партито страхотно или скучно. Ако знаете предпочитанията на гостите си, се постарайте да подготвите плейлист, който да допадне на всеки от тях. Друга възможност е да ги оставите да се редуват и да пускат музика или да изпълняват музикални желания.

  • Не допускайте неловки моменти

Представете гостите си на останалите още с влизането им в дома ви. Не им предлагайте просто по питие и да ги оставите да се запознаят сами. Добрият домакин не прави така. Той се уверява, че никой от гостите му не скучае сам в ъгъла, защото не познава присъстващите. А и веселите сбирки са чудесен повод за нови запознанства.

  • Не предлагайте сложни блюда

Предложете разнообразие от парти хапки, които да не изискват прибори и трудност при сервирането. Осигурете подложни чинии и салфетки. Освен това не експериментирайте с нови или сложни рецепти, а заложете на семпли неща, които повечето хора обичат.

  • Не прекалявайте с планирането

Купоните трябва да са забавни, а не стресиращи мероприятия. Зарежете изпипването на детайлите и се фокусирайте върху основните неща. Докато имате нещо за хапване и пийване, хубава музика и весела банда – всичко е наред.

  • Не чистете прекалено много

Разбира се, че домът ви трябва да изглежда приветлив и чист, но не карайте гостите си да се притесняват, ако случайно някоя троха падне на земята или се разлее малко питие на пода. Може да осигурите руло кухненска ролка за подобни ситуации, но оставете дълбокото почистване и миенето на чашите и чиниите за след това.

  • Създайте обстановка

Няколко парти артикули в обстановката ще създадат повече настроение. Може да се подготвите и с някои идеи за забавни игри за парти, които да разчупят обстановката и да осигурят занимания на скучаещите.

източник:bhg.com