15 неща, които да направим веднага след раздяла

razdqla

Вместо да страдате и да изпадате в депресия, има поне 15 по-подходящи неща, които да направите веднага след раздяла.

Преживяването на една раздяла обикновено е трудно и понякога може да предизвика нежелание за започване на нова връзка за много дълго време. Въпреки разочарованието и пропиляните чувства и месеци с някого, който не е заслужавал времето и вниманието ни, трябва да отбележим всичко като опит и житейски урок и смело да продължим напред, където ни очакват много нови възможности. Не се оставяйте на съжалението и страдането по разбитото ви сърце. Има поне 15 неща, които ще ви помогнат да преживеете по-лесно всяка раздяла.

15 неща, които да направим веднага след раздяла

 • Изпитване на всичките чувства след раздялата

Няма логика сълзите да се преглъщат, за да се постигне някакво фалшиво чувство на гордост и стоицизъм, които никой не очаква от нас. Потулването на всички неизляти чувства само ще влоши нещата, защото ще ни връхлетят по-късно в най-неподходящия момент. Ето защо е много по-разумно да си изплачем болката, да ни олекне и да се свърши.

 • Поставяне на краен срок за тъгата

Без него нещата могат да останат кофти с години. В подобно положение едва ли ще сме приятна компания за някого. Можем да помолим приятелите си за подкрепа, като им обясним, че наистина правим усилия, защото искаме след определен период от време да излекуваме разбитото си сърце. Истината е, че по-дългата връзка се преодолява по-дълго, така че отделете нужното, но се придържайте към плана.

 • Изчистване и на интернет живота

Няма смисъл да следите какво се случва с Него, колко щастлив иска да изглежда или какви глупости ще напише. Ако раздялата ви е била брутална, с крясъци и обиди, няма нужда всеки ден да се мярка пред очите ви. Махнете го от приятелите си във Фейсбук, Инстаграм, Туитър и т.н.

 • Подготовка на вълнуващ списък

В него ще има неща, които да очакваме с нетърпение да се случат в близко или в далечно бъдеще. Те всички трябва да бъдат забавни и страхотни, за да може да мислите за тях вечер преди лягане и сутрин след ставане, както и когато чуете някоя специална песен, която носи емоционални спомени. В живота има толкова много хубави неща, които не включват Него и понякога трябва да си напомняте това.

 • Смяна на чаршафите

Вие емоционален тероризъм би било да спим в леглото, което все още пази аромата му, така че най-разумно би било да изперем добре чаршафите или направо да си купим нови.

 • Промяна в интериора на спалнята

Това може да означава промяна на местоположението на леглото, пре-аранжиране на мебелите или освежаване на обстановката.

 • Ново сек*и бельо

Нищо няма да ни накара да се почувстваме привлекателни така, както нещо ново, изрязано и предизвикателно. Дори и за момента да не го покажем на никой.

 • Четене

Време е да започнем да четем онази книга, която от месеци стои на шкафчето. Освен, че ще разсее мислите ни, ще запълни времето н с правене на нещо смислено. А когато животът ни отново стане вълнуващ, четивото може отново да бъде прибрано.

 • Нещо ново за гледане

Някое късно шоу, което ще разсее мислите ни вечер, когато тъгата надделява, може да се окаже добра идея. Най-лошото на разбитото сърце е това, че болката идва на талази. Точно, когато решим, че сме я преодоляли, се появява някой спомен и започваме да се чувстваме смачкани. Ето за тези моменти ни трябва някое тъпо тв шоу, което да насочи мислите ни в друга посока.

 • Една-две нови рецепти

Готвенето на нещо ново е вкусен и забавен начин да опитаме различна храна, да експериментираме с вкусовете и да почерпим приятелите си. Майсторенето и правенето на нещо с ръце има терапевтичен ефект.

 • Нови обувки

Обикалянето на магазините и купуването на нови обувки винаги повдига духа.

 • Гости с преспиване

Няма възрастова граница за забавно гости с приспиване, което не е еднакво вълнуващо на 15  и на 35, но все пак е възможност за смяна на обстановката и разговори до късно в приятна компания. Освен това пижаменото парти и коктейлите са част от това забавление, което е привилегия на момичетата.

 • Натискане с готин пич

С новите си обувки, бельо и прическа имаме увереност и желание за нова тръпка, така че защо да не излезем някъде и да си изберем някой готин пич, с когото просто да се натискаме и да се забавляваме? Свободните момичета могат да си го позволят, нали?

 • Невероятно парти

Не, че ни трябва конкретна причина за всяко парти, но това може да бъде по повод факта, че сме готини и свободни. Планирането на купон ще ни ангажира да мислим за нещо вълнуващо, вместо да избухваме в сълзи. Освен това е почти невъзможно да сме тъжни като домакини на най-якото парти на годината.

 

 

 

 

 

 

източник:cosmopolitan.co.uk