Великден

Идея за боядисване на яйца за Великден

ideq za boqdisvane na qica s tochki

Великденските празници наближават и всяка домакиня иска да блесне с оригинална идея за боядисване на яйца. Великден внася в домовете празнична атмосфера с декорацията, която сами аранжирате или правите.  И всеки иска да украси и вложи част от себе си в тази обстановка. За предпочитане са вариантите, които отнемат малко време и средства, а в същото време са много ефектни. Защо не се възползвате от това практично предложение, с което ще си спестите усилията за следващите няколко години? Толкова е лесно, че  бихте позволили дори на малчуганите да се изразят и забавляват.

Идея за боядисване на яйца за Великден

boqdisvane na izkustveni qica za velikden

За да си направите сами тези очарователни Великденски яйца са ви необходими само: сварени бели яйца или изкуствени такива, темперна боя в разнообразни великденски цветова и молив с гумичка. Това не е ли най-евтината идея за боядисване на яйца?

boqdisvane na qica na tochki

Вземете в ръка едно от Великденските яйца, които искате да боядисате. Ако изберете изкуствени яйца, ще може да украсите трапезата си с тях за дълго, без да има опасност да се развалят. А и децата няма как да счупят тези красиво декорирани яйца. За малчуганите дори ще бъде по-удобно да работят с тях, защото малките им ръчички не са така внимателни. Разлейте по малко количество боя от всеки тон върху плоска повърхност. Потопете гумичката на върха на молива в избран от вас цвят. След това с нея оставете кръгъл отпечатък върху яйцето си. Добре е боята да не е прекалено гъста като консистенция. Ако е така, добавете към нея няколко капки вода, за да станат точките ви по-красиви. Правете отпечатъци с по-ярки цветове в горната част на яйцето и по-бледи надолу. След като направите точките в  по-наситения нюанс, оставете яйцето да изсъхне и след това направете другите. Използвайте въображението си и чрез този метод експериментирайте смело. Хайде, взимайте моливите и започвайте да украсявате с тази лесна идея за боядисване на яйца!

Лесна идея за боядисване на яйца на точки

boqdisani velikdenski qica na tochki

kutiq s boi i qyca

boqdisvane na qyca s brokat

Velikdenski qica v kutiq cvetni beli tochki

velikdenski qica interesni idei

ideq za velikdenski qica na tochki

velikdenski qica idei na tochki

velikdenski qica s tochki s brokat

velikdenski qica na tochki