Великден

Лесни и цветни идеи за боядисване на яйца

boqdisvane na qica

И както Великден  бавно и славно се приближава, ние от екипа на LAZARA се опитваме да съберем всички иновативни и интересни начини за боядисване на яйца. Този път открихме 3 нови техники за оцветяване на великденските яйца. И все пак това е едно от най-забавните традиции при празника – да се съберете семейно около масата и заедно да творите над всичките купи с цветове и трапчивият мирис на оцета да не напуска стаята до последното боядисано яйце. Има толкова много красиви ефекти и безкрайни възможности за боядисване на яйца с оцветители за храна. Методи като разни ивици, точки и дори красиво изрисувани яйца, които поемат прекрасните акварелни нюанси, те са едни от любимите ни и ни напомнят за художнически мазки на импресионистите.

3 нови метода за боядисване на яйца

lesno boqdisvane na qica

1. Боядисани яйца

За боядисани яйца, просто смесете 1/2 чаена лъжичка бял оцет с желания от вас комбинация от хранителни цветни капки  и нарисувйте върху охладените вече твърдо сварено яйца с четка за боя. Хартиените чинии помогнат да минимизирате бъркотията и ускоряват процеса с чистенето.

boqdisvane na qica novi nachini

2. Боядисване на яйца на ивици

Яйцата на ивици са много лесни и забавни за създаване дизайни. Просто поставете гумени ленти около вече охладените и твърдо сварено яйца и ги потопете в смес от 1/2 чаша вряща вода, 1 чаена лъжичка бял оцет и желаната от вас комбинация от оцветителите за храна. За изключително ярки цветове оставете яйцата да седят в боята за 5 минути. След като изсъхнат, премахнете ластиците и проверете красивия завършен продукт! С по-дебели ластици ще имате и по-хубави ивици по боядисаните яйца.

idei za boqdisvane na qica

3. Мраморни яйца

Мраморните яйца изглеждат сложни, но всъщност са изключително лесни за получаване! Започнете с яйце боядисано в твърд, светъл цвят. След това се смесете с комбинациите от 1/4 чаша вряща вода, 1 чаена лъжичка оцет и 1/8 чаена лъжичка олио в плитка купа. Смесете сместа, като позволите на олиото да се раздели на малки капчици на върха на водата. Вземете вашето твърдо боядисано яйце и го поставете в плиткия съд и го въргаляйте във водата за около 30 секунди, или докато яйцето е в желания от вас нюанс. Оставете яйцето да изсъхне преди да го полирате с хартиена кърпа, за да отстраните излишното олио.

boqdisvane na qica interesni nachini

 

Inline
Inline