Великден

Великденски яйца с декорация мозайка

dekoraciq mozaika velikden

velikdenski qica s dekoraciq mozaika

Тези великденски яйца с декорация мозайка изглеждат просто възхитително. Вероятно смятате, че този ефект се постига трудно и ще отнеме време ? Всъщност, ние обичаме лесните и бързи неща. И най – вероятно, вече разполагате с всичко необходимо в кухнята си. Сега ще ви покажем какво да си подготвите и как да го използвате.

Великденски яйца с декорация мозайка

velikdenski qica s dekoraciq mozaika

За да си направите великденски яйца с декорация мозайка ще ви трябват наистина малко материали, но ефекта, който ще се получи накрая, ще впечатли всички. Блеснете и тази година с оригинална и ефектна украса за празника.

Ето как да си направите декорация мозайка

interesni velikdenski qica

За да си направите великденски яйца с декорация мозайка ще ви трябват: яйца, черупки от яйца, боя, бял оцет, стъклени купички, безвредно бяло лепило, четка за рисуване, лъжица, пинцети, памучни тампони, ръкавици и няколко листа от кухненска ролка. Пригответе си нужните материали на масата пред вас и започвайте.

Последователни стъпки

dekoraciq na velikdenski qica

Подгответе черупките от яйцата, като почистите повърхността им с напоен с оцет памучен тампон. Оставете ги да изсъхнат. След това махнете вътрешната мембрана. Ако се къса, не се притеснявайте, защото може да я отстраните по-късно, когато натрошите черупките на малки парчета.

velikdenski qica s dekoraciq mozaika

Измийте добре суровите яйца и ги сварете за 10 минути. За да не се спукат, сложете в тенджерата върху тях една стъклена купа, която няма да им позволи да се местят. Оставете да се охладят. През това време излейте вода в стъклена купа с количество, достатъчно да покрие поставено в нея яйце. Прибавете една лъжица оцет и боята. Сложете ръкавици, за да не изцапате ръцете си. Боядисайте яйчените черупки. За да получите по-светли тонове ги извадете бързо, защото колкото повече киснат в оцветената смес, толкова по-наситени багри ще се боядисат. Оставете боядисаните черупки да изсъхнат за около 10 минути, обърнати върху лист кухненска ролка.

ideq za velikdenski qica

 Идва и забавната част. Натрошете боядисаните черупки на парченца с лъжицата.

idei za velikdenski qica

За следващата стъпка си пригответе нужните материали. На масата пред вас поставете сварените яйца, които ще декорирате, боядисаните черупки, пинцетите, лепилото и четката.

idei za velikdenski qica s dekoraciq

Започнете да лепите парчетата, като в началото поставяте такива със средна големина. Залепете едно и нареждайте останалите около него, като оставяте разстояние между тях. Използвайте пинцетите, за по-голямо удобство. Ще отнеме време и търпение, но крайният резултат ще си заслужава.

velikdenski qica s dekoraciq mozaika

Оставете декорираното яйце на поставка, за да изсъхне лепилото.

qica s dekoraciq

Ако искате да направите великденски яйца с декорация мозайка  и омбре ефект, боядисайте сварените яйца. За да получите желания вид изберете оцветени или естествени черупки в няколко различни нюанса. Строшете ги на парчета с различна големина и ги сортирайте по цвят.

ideq za velikdenski qica s dekoraciq

Започнете да лепите парчетата от мозайката на вашата декорация с омбре ефект, като изберете най-тъмният цвят. Постепенно продължете с един тон по-светъл нюанс. Завършете с парчетата в най-светъл цвят.

velikdenski qica s cherupki tip mozaika

Може да направите омбре ефект и с различни нюанси на един цвят. Следвайте същите стъпки, като започнете да редите мозайката от върха с най-светлия тон и завършите с най-тъмния.

velikdenski qica s cherupki tip mozaika

Последният дизайн на декорация с мозайка е с цветни черупки. Поставете лъжица по диаметър върху купа и внимателно закрепете парче яйчена черупка отгоре. Залейте с по няколко капки течна боя от всички цветове, като внимавате да не бъдат един върху друг.

dekoraciq qica velikden

 Оставете боядисаните черупки да изсъхнат и след това ги строшете на парчета.

mozaika dekoraciq velikden qica

Започнете да лепите разноцветни парчета мозайка върху яйцата. Може да аранжирате световете по колони или малки участъци. Вариантите са много. Ето, че вече имате оригинална декорация върху великденските яйца.

dekoraciq velikden mozaika chashi