лесно боядисване на великденски яйца

Лесно боядисване на великденски яйца. Сини яйца със златисти детайли. Милиони хора по целия свят празнуват Великден като пекат сладкиши и боядисват яйца. Това са едни от най-ярките символи на пролетната ваканция, които са известни на всички от детството, когато най-голямата ни грижа е била в какъв цвят да заложим за боядисване на яйца. С честването на Великден са свързани много любопитни обичаи и суеверия, както и интересни традиции за седмицата преди и по време на съответната дата.

За декорирането на яйца за Великден има много видове и възможности. Много често обаче, поради липса на време и средства, ние трябва да намерим най-лесния и бърз начин, за създаването на красиви пролетни модели. Тези великденски яйца, оцветени в синьо и със златисти елементи ще изглеждат впечатляващо на вашата трапеза, както и в цялостната украса за Великден.

С какво се боядисват великденските яйца? Те може да бъдат оцветени с обелки от лук или природни хранителни оцветители, ако търсите естествени багри. Цветът е важен! Бялото символизира чистота и духовност. Червеното е кралският цвят, напомнящ за Божията любов към човешкия род. Жълтият цвят, както и оранжевия и златистия символизират богатство и просперитет. Синият цвят е светлината на Светата Дева и е свързан с доброта, надежда и любов към ближния. Зеленото е получено от сливането на сините и жълтите цветове и съчетава благосъстоянието и регенерацията. Как да създадете подобни и какво ще ви е нужно за тях четете по надолу.

Лесно боядисване на великденски яйца

лесно боядисване на великденски яйца

За създаването на тези лесни великденски яйца са ви нужни:

  • Твърдо сварени яйца
  • Пластмасова купа
  • Четка за боички
  • Синя боя за яйца
  • Златно мастило / боя

Потопете добре сварените бели яйца в разтворената в пластмасовата купа и предварително подготвена синя боя. След като сте получили желаният нюанс на синьото, оставете яйцата да изсъхнат. С помощта на четка, накапете върху яйцата златистото мастило, за да им придадете интересен ефект. Поставете ги в бяла купа, пълна с нежни перца.

лесно боядисване на великденски яйца

лесно боядисване на великденски яйца

лесно боядисване на великденски яйца

Източник: Craftberrybush.com