Великден

Лесно боядисване на великденски яйца

lesno boqdisvane na velikdenski qica

lesno boqdisvane na velikdenski qica

Лесно боядисване на великденски яйца. Сини яйца със златисти детайли.

Милиони хора по целия свят празнуват Великден като пекат сладкиши и боядисват яйца. Това са едни от най-ярките символи на пролетната ваканция, които са известни на всички от детството, когато най-голямата ни грижа е била в какъв цвят да заложим за боядисване на яйца. С честването на Великден са свързани много любопитни обичаи и суеверия, както и интересни традиции за седмицата преди и по време на съответната дата.

За декорирането на яйца за Великден има много видове и възможности. Много често обаче, поради липса на време и средства, ние трябва да намерим най-лесния и бърз начин, за създаването на красиви пролетни модели. Тези великденски яйца, оцветени в синьо и със златисти елементи ще изглеждат впечатляващо на вашата трапеза, както и в цялостната украса за Великден.

С какво се боядисват великденските яйца? Те може да бъдат оцветени с обелки от лук или природни хранителни оцветители, ако търсите естествени багри. Цветът е важен! Бялото символизира чистота и духовност. Червеното е кралският цвят, напомнящ за Божията любов към човешкия род. Жълтият цвят, както и оранжевия и златистия символизират богатство и просперитет. Синият цвят е светлината на Светата Дева и е свързан с доброта, надежда и любов към ближния. Зеленото е получено от сливането на сините и жълтите цветове и съчетава благосъстоянието и регенерацията. Как да създадете подобни и какво ще ви е нужно за тях четете по надолу.

Лесно боядисване на великденски яйца

lesno boqdisvane na velikdenski qica

За създаването на тези лесни великденски яйца са ви нужни:

  • Твърдо сварени яйца
  • Пластмасова купа
  • Четка за боички
  • Синя боя за яйца
  • Златно мастило / боя

Потопете добре сварените бели яйца в разтворената в пластмасовата купа и предварително подготвена синя боя. След като сте получили желаният нюанс на синьото, оставете яйцата да изсъхнат. С помощта на четка, накапете върху яйцата златистото мастило, за да им придадете интересен ефект. Поставете ги в бяла купа, пълна с нежни перца.

lesno boqdisvane na velikdenski qica

lesno boqdisvane na velikdenski qica

lesno boqdisvane na velikdenski qica

Източник: Craftberrybush.com

error: