златни великденски яйца

Златни великденски яйца – интересна идея за боядисване на яйца със златно фолио. Определено всяка домакиня иска да направи най-красивите яйца за Великден и всяка години търси нови начини за това. Изпраща красиви картички с пожелания за Великден, подготвя великденска декорация на дома, пече вкусни сладки и меси ароматни козунаци. Навън е вече пролет, ухае на зелени треви и цъфнали клони.

Това предложение ще създаде истински бижута, които ще бъдат част от празничната украса за Великден за трапезата или дома. Нежните пастелни цветове на тези красиви боядисани яйца ще накарат всеки да ги хареса. Вижте как да си ги направите.

Златни великденски яйца

златни великденски яйца

Използваните в случая златно фолио, подходящо и приложимо за всяка друга идея за Великден, която включва декорация. Ако не ви се иска да счупите тези невероятно красиви златни великденски яйца, може да приложите тази техника за боядисване на яйца върху издухани (празни) или изкуствени (от дърво  или стиропор).

Пригответе си следните материали:

  • листи златно филио
  • позлатено лепило
  • четка
  • ръкавици
  • бели сварени яйца
  • бои за вйца

Великденски яйца със златисто фолио

златни великденски яйца

Като начало боядисайте яйцата. Разтворете боите във вода на стайна температура и прибавете по 2 с.л. оцет. Не ги дръжте за дълго потопени, за да не се получат ярки и наситени цветове.

Изчакайте да изсъхнат добре. След това започнете с лепилото да мажете малки участъци от черупката. Изчакайте да изминат 10 минути и започнете да поставяте внимателно парчета от  подготвеното златисто фолио с четката върху лепкавата повърхност, като притискате леко. Работете прецизно, за да не развалите с пръсти декорацията. Поставяйте готовите великденски яйца в подходящ съд.

Разгледайте и останалите лесни и красиви идеи за украса за Великден, рецепти за сладки, методи за боядисване на яйца, декорация на трапезата и други  празнични предложения в сайта на LAZARA.

Източник: Apumpkinandaprincess.com