рисувани великденски яйца

Рисувани великденски яйца като симпатични бухали. В сайта на LAZARA вероятно вече сте открили множество от разнообразни варианти за боядисване на яйца, като и други полезни материали, свързани с празника – картички за Великден, идеи за декорация на масата с цветя, украса за Великден с гирлянди, вкусни празнични рецепти и още много идеи за Великден. Но до сега не сме ви показвали как да рисувате върху черупките им, за да ги превърнете в птици. Поставени в красиви декоративно гнездо, те ще станат уникална част от вашата украса за Великден.

Рисувани великденски яйца

рисувани великденски яйца

На всички любители на животните и птиците ще допадне тази идея за рисувани великденски яйца. Може да използвате техниката, да направите вместо бухали – лисици, например. Но в този случай ще ви покажем как да нарисувате един симпатичен кафяв бухал и една бяла сова, която да му прави компания. За тези рисувани великденски яйца ще имате нужда от следните материали:

  • дървени яйца
  • темперни или акрилни бои в бял, черен, жълт, син и кафяв цвят
  • лак за боя
  • четки за рисуване

Стъпка 1 –  Боядисайте дървените яйца с плътни цветове. Тъмно-кафяво и бяло за тези две нощни птици.

Стъпка 2 –  С молив маркирайте местата, където искате да нарисувате очи и човки. Можете също така да отбележите техните кореми, крила и опашки.

Стъпка 3 –  Нарисувайте очите. Опитайте се да създадете завършен ефект с по-тъмен цвят на върха.

Стъпка 4 –  Нарисувайте зениците на очите. Можете да използвате тънка четка и разредена черна боя, за да направите очертанията на очите или писалка с мастило.

Стъпка 5 –  Нарисувайте човки. Жълти и черни с жилка на разредена бяла боя за осветяване.

Стъпка 6 –  С бързи движения на четката  използвайте смесица от бяло, синьо и черно, за да маркирате сенките около очите на снежната сова. Черните резки се предполага да изобразят текстурата на нейните пера. За перата на кафявия бухал използвайте смесица от червеникаво-кафяво с бяло.

Стъпка 7 – Направете няколко точки с бяла боя за отбелязване на акцентите в очите.

Стъпка 8 –  Ако сте използвали акрили в случая за боядисване на великденски яйца не е нужно да правите нищо повече. Но темперните бои трябва да бъдат запечатани с лак. Той ще ги предпазва от влага и прах.

рисувани великденски яйца

Източник: Adventure-in-a-box.com