Великденски яйца Замръзналото кралство

Великденски яйца с декорация на Замръзналото кралство. Ето я и най-брилянтната идея за боядисване на яйца за годината! Този проект е за сръчни ентусиасти и почитатели на анимацията на Уолт Дисни. Създайте яйца за Великден, които са вдъхновени от историята за Елза и изглеждат като истински бижута.

Едва ли има родители, които да не са чували за популярната история, създадена по романа на Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“. Почти всички момиченца обожават всичко, свързано с героите от „Замръзналото кралство“ – Елза, Анна, Олаф, Свен и Кристоф от Арендел. Ето защо малчуганите около вас ще бъдат възхитени от подобни боядисани яйца за Великден. А и за самите вас ще бъде удоволствие да ги гледате. И тъй като най-вероятно няма да имате желание да ги счупите в традиционния празничен бой, направете декорацията върху изкуствени или издухани (кухи) яйца, за да ги запазите за по-дълго.

Великденски яйца Замръзналото кралство

Великденски яйца Замръзналото кралство

Колкото и изящни да изглеждат тези великденски яйца Замръзналото кралство, украсяването им не е толкова сложно, макар и малко по-различно от познатите начини. Изкуствените яйца ще ви дадат възможност да работите по-спокойно, без да се притеснявате да не ги изпуснете или счупите. Няма и да се притеснявате да ги дадете на децата да си играят с тях. Освен това предоставят възможности за безкрайни и различни декорации – при желание всеки Великден може да ги преобразявате и боядисвате по различен начин. Следвайте последователните стъпки, пригответе си нужните материали и ще видите как заедно ще ги направим.

Как да направим Великденски яйца тип Замръзналото кралство?

Великденски яйца Замръзналото кралство

Пригответе си следните материали:

  • изкуствени яйца от пластмаса, стиропор или дърво
  • двойнозалепващо хартиено тиксо
  • залепящи се декоративни кристали в бяло и светло синьо – различни форми
  • перлена светло синя боя, подходяща за всякакви повърхности
  • светло син и тъмно син сух фин брокат

Стъпка 1 – Боядисайте яйцата с два-три пласта боя, така че да са напълно добре покрити по цялата повърхност. Изчакайте да изсъхнат добре. Може да оставите и няколко чисто бели.

Великденски яйца Замръзналото кралство

Стъпка 2 – Изрежете подходящи форми от лист хартия с размери около 3 на 5 сантиметра – в интернет може да намерите шаблони или да нарисувате.

Великденски яйца Замръзналото кралство

Стъпка 3 –  От двойнозалепващото хартиено тиксо изрежете форма по шаблона, а след това я залепете плътно върху черупката. Поставете яйцето в чиния или върху лист хартия и поръсете отгоре с брокат. Фините частички ще залепнат върху лепкавата повърхност и ще се получи блестяща форма.

Играйте си с цветовете на броката и формите. Използвайте идеи от снимките.

Великденски яйца Замръзналото кралство

Стъпка 4 –  От цветните кристали залепете различни форми върху боядисаните великденски яйца. Готовите бижута, вдъхновени от „Замръзналото кралство“ може да поставите на подходящо място или в симпатична кошничка за Великден.

Великденски яйца Замръзналото кралство

 

Източник: Apumpkinandaprincess.com