velikdenski qica zamruznaloto kralstvo

Великденски яйца  с декорация на ” Замръзналото кралство “

Ето я и най-брилянтната идея за боядисване на яйца  за годината! Този проект е за сръчни ентусиасти и почитатели на анимацията на Уолт Дисни. Създайте яйца за Великден, които са вдъхновени от историята за Елза и изглеждат като истински бижута.

Едва ли има родители, които да не са чували за популярната история, създадена по романа на Ханс Кристиан Андерсен ” Снежната кралица”. Почти всички момиченца обожават всичко, свързано с героите от ” Замръзналото кралство” – Елза, Анна, Олаф, Свен и Кристоф от Арендел. Ето защо малчуганите около вас ще бъдат възхитени от подобни боядисани яйца за Великден. А и за самите вас ще бъде удоволствие да ги гледате. И тъй като най-вероятно няма да имате желание да ги счупите в традиционния празничен бой, направете декорацията върху изкуствени или издухани ( кухи ) яйца, за да ги запазите за по-дълго.

Великденски яйца  ” Замръзналото кралство “

velikdenski qica ot zamruznaloto kralstvo

Колкото и изящни да изглеждат тези великденски яйца, украсяването им не е толкова сложно, макар и малко по-различно от познатите начини. Изкуствените яйца ще ви дадат възможност да работите по-спокойно, без да се притеснявате да не ги изпуснете или счупите. Няма и да се притеснявате да ги дадете на децата да си играят с тях. Освен това предоставят възможности за безкрайни и различни декорации – при желание всеки Великден може да ги преобразявате и боядисвате по различен начин. Следвайте последователните стъпки, пригответе си нужните материали и ще видите как заедно ще ги направим.

Яйца за Великден със ” Замръзналото кралство ” – как да ги направим

krasivi velikdenski qica zamruznaloto kralstvo

Пригответе си следните материали :

  • изкуствени яйца от пластмаса, стиропор или дърво
  • двойнозалепващо хартиено тиксо
  • залепящи се декоративни кристали в бяло и светло синьо – различни форми
  • перлена светло синя боя, подходяща за всякакви повърхности
  • светло син и тъмно син сух фин брокат

Стъпка 1 – Боядисайте яйцата с два-три пласта боя, така че да са напълно добре покрити по цялата повърхност. Изчакайте да изсъхнат добре. Може да оставите и няколко чисто бели.

velikdenski qica ot filma zamruznaloto kralstvo

Стъпка 2 – Изрежете подходящи форми от лист хартия с размери около 3 на 5 сантиметра – в интернет може да намерите шаблони или да нарисувате.

interesni velikdenski qica zamruznaloto kralstvo

Стъпка 3 –  От двойнозалепващото хартиено тиксо изрежете форма по шаблона, а след това я залепете плътно върху черупката. Поставете яйцето в чиния или върху лист хартия и поръсете отгоре с брокат. Фините частички ще залепнат върху лепкавата повърхност и ще се получи блестяща форма.

Играйте си с цветовете на броката и формите. Използвайте идеи от снимките.

krasiva ideq za velikdenski qica zamruznaloto kralstvo

Стъпка 4 –  От цветните кристали залепете различни форми върху боядисаните великденски яйца. Готовите бижута, вдъхновени от ” Замръзналото кралство ” може да поставите на подходящо място или в симпатична кошничка за Великден.

velikdenski qica zamruznaloto kralstvo

 

Източник: Apumpkinandaprincess.com