- Advertisement -
Дом и градина

Интериорен дизайн 2018 тенденции

interior dizain tendencii 2018

Днес Pinterest е място, в което се диктуват и тенденции, а не просто колекциониране на идеи. От класацията „Pinterest 100“, първите 100 прогнози за 2018 г., основаващи се на тенденциите и популярността на 10 категории, има и отделна за интериорния дизайн. Подбрахме едни от топ трендовете, които да очакваме през 2018 г., наред с цветната палитра на Dulux за тази година.

Основната тема за цветовете в интериора за 2018 е „балансът“. Тя се състои от четири отделни палитри, които отразяват прогнозата, че дизайнът ще се премести от нормативен към по-персонализиран. Необработените текстури и меките неутрали ще доминират, съчетани с богати, луксозни зелени и игриви, тропически шарки. Естествени, земни цветове и текстури ще дойдат на преден план и ще има още повече признателност към блясъка на несъвършенството. В същото време ще видим и вдъхновяваща авантюристична палитра, изпълнена с палмови принтове и визуални удоволствия.

Интериорен дизайн 2018 тенденции

interioren dizain tendencii 2018

Resort style

Резортският/хотелски стил ще бъде голяма тенденция, която ще се проявява по много начини. Отразявайки нашата нужда за релакс, спа баните ще бъдат на почит. Друго направление в тази тенденция ще бъдат ратановите мебели, тропическите принтове и стайните растения.

interior na aprtamenti i kushti tendencii

Смесване на различни метали

Миксирането на няколко метала ще бъде актуално. Злато, мед и бронз … са топ фаворити, но ще видим ли и сребрист блясък?

 

interior s durvo

Дърво навсякъде

„Топлината“ на дървото ще се намира и на стените, не само на пода.

interior idei tendencii

SAGE – новият неутрал

Greige, което идва от grey (сиво) и beige (бежово) е новият неутрален цвят в интериора. Много мек и напомнящ на градински чай.

 

 

interior s kartini

Големи картини

Големите картини и постери изпълват празните пространства по стените по изключителен начин. Тази година е възможно е да изместят стената със снимки по атрактивност.

interior s krasivi tavani

Впечатляващи тавани

Трансформирането на пространство ще започва отгоре надолу. Таваните са новото кътче за добавяне на свежест и разнообразие. Боядисване, рисуване, включване на материали като дърво ще правят интериорния дизайн на стаята да изглежда по друг начин.

 

 

interioren dizain 2018

Комбиниране

Красиво и драматично комбиниране, създадено като удивителен детайл, който впръсква интерес в пространството.

tendencii interioren dizain

Красиви входни врати

От традиционни червени врати в Лондон до розови, дървени, или слънчево жълти, цветните входни врати с иновативен дизайн ще бъдат хит през 2018 г.

 

interior s staini razsteniq

Стайни растения

Тенденцията със стайните растения се развива и напредва доста от няколко години. Изглежда, че новият фокус през 2018 г. ще бъде върху растения с шарени листа.

Цветове в интериора за 2018 на Dulux

cvetove v interiora za 2018

 

THE ESSENTIAL COLOUR PALETTE

Тази палитра отразява вдъхновението от минималистичното движение и Скандинавската естетика. Несъвършените покрития, некомплектованият дизайн, съчетан с интересни текстури от нови и стари материали, стоят в основата на тази цветова тенденция в интериора на дома. Включваща меки топли нюанси на кожа, хладни зелено-сиви тонове, цветовете на палитрата Essential са успокояващи, със силни акценти в сиво-синята гама.

 

 

cvetove v interiorniq dizain

THE ESCAPADE COLOUR PALETTE

В епохата, когато глобалните приключения в социалните медии са новият състезателен спорт, стремежът да се преживеят гледките, звуците и миризмите на далечните брегове никога не е бил по-привлекателен. Цветовата палитра Escapade се вписва с желанието за пътуване, с колекция от наситени, летни нотки, които да ни карат да мислим за тропически плажове и коктейли край басейна. Емоционалното въздействие на цветовете може да създаде игриво уединение с добавена жажда за живот.

kakvi cvetove da izberem za interior na doma

THE KINSHIP COLOUR PALETTE

 

 

С нежна революция, понятието за общност се подновява. Фолклорът и старите традиции се възобновяват и ще празнуват културното наследство по съвременен начин, вдъхновени най-вече от фолклорни детайли, като пискюли, шарки, фринг, шевове, бродерия и дърворезба. Цветната палитра излъчва топлина, смесвайки земни и наситени цветове с уютни неутрални нюанси.

interior cvetove 2018

 

THE REFLECT COLOR PALETTE

С иновациите и смарт технологиите, обграждащи ежедневието ни, ние се стремим да вложим по-голямо значение в нещата, с които се обграждаме, и да търсим нови връзки с миналото. Палитрата Reflect включва очарованието на 70-те и 90-те години на миналия век, но е интерпретирано по-умерен и съвременен начин. Включват се красиви наситени цветове, декадентно зелено, сиво-лилаво и пепел от рози.

Източник: We-are-scout.com