Дом и градина

Стайни растения, които пречистват въздуха и предпазват здравето

стайни растения

5 стайни растения, които са красива декорация и същевременно пречистват въздуха и предпазват от радиация, химикали, вреден цигарен дим и много други.

Знаете ли, че някои видове растения, които може да отглеждате в апартамента си, могат да абсорбират вредната радиация, излъчвана от телевизора в помещението, да поглъщат и премахват вредните миризми, отделяни от бои, разтворители или почистващи препарати.
Въздухът е един от петте елемента, без които не можем да живеем. Това твърдение обикновено през повечето време се приема за даденост, защото хората са част от масата, която е отговорна за замърсяването на въздуха. Този жизнено важен елемент, който е от голямо значение, толкова често се подценява, че хората дори не си правят труда да се замислят, дали въздуха, който дишат, е чист или не.

Въпреки това, тъй като ние със сигурност не можем да избегнем замърсения въздух в града, защо да не направим нашите къщи и апартаменти един вид малки оазиси acheter viagra на пречистен въздух? Дори и за този проблем, Майката Природа има решение и то включва стайни растения, които не само ще подобрят здравето ни чрез пречистването на въздуха около нас, но също така са перфектна украса за нашия дом.

Стайни растения, които пречистват въздуха и предпазват здравето

стайни растения

 

Фикус бенджамина.

Това е от онези светлолюбиви растения, които е добре да се намират в дома на всеки пушач. То може да неутрализира цигарения дим и по този начин да предпази останалите членове на семейството, които не пушат. Фикус бенджамина също така ще намали концентрацията на въглероден диоксид, триелина, въглероден окис и химикали от бои и лакове. Важно е да го поливате често и да го поставите на слънчево място в дома си.

стайни растения

Змийско растение.

Това е едно от най-добрите зелени стайни растения, когато става въпрос за филтриране на формалдехид. То може да намери място в банята, в гаража или където и да е в близост до продукти за почистване, тоалетни хартии и продукти за лична хигиена. Змийското растение вирее добре при влажни и горещи условия, докато в същото време не изисква много слънце.

стайни растения

Драцена фрагранс.

Красивата драцена ще ви предпази от замърсяването на въздуха от масла и лакове. Това стайно растение е лесно да се поддържа и съхранява в закрити помещения. То изисква много вода и не трябва да се излага на пряка слънчева светлина.

стайни растения

Арека.

Тя е сред най-добрите стайна растения, когато става въпрос за филтриране на бензен и трихлоретилен. Можете да я поставите на сенчесто място в дома си и се очаква тя да произвежда цветове и малки плодове.

стайни растения

Спатифилум.

Това е едно от красивите растения за стая, което е от редките въздушни пречистватели с нежни бели цветове, така че би било чудесно като украса за вашия хол. Трябва да имате предвид, че е отровно за домашни любимци, така че може би е добре да държите растението на по-висок рафт в хола си, ако имате куче или котка.
Това е едно от цъфтящите декоративни растения, което цъфти целогодишно и ще ви предпази от толуол, ксилол и VOC бензен, последния от които най-вече се намира във восъка за мебели, пастите за полиране и боите. Спатифилумът също така филтрира ацетонът, които се отделят от електрониката, определени почистващи препарати и лепила.

източник:homeandbeauty.org