Дом и градина

Пролетни идеи за дома

идеи за дома

13 пролетни идеи за дома, които ще внесат настроението на сезона във всяка стая под покрива на къщата, благодарение на правилно декорираните прозорци.

Прозорците са много важни за пропускането на естествена дневна светлина във всеки дом. Освен това, те предоставят възможност за гледка, която може да разкрива красивата градина или съседската къща, но винаги създава усещането за повече простор в затвореното помещение. Те са наричани „очите на жилището“ и именно по тази причина начините, по които са аранжирани, могат да подобрят или разрушат дизайна на стаята. Моделите на прозорците не само трябва да изглеждат добре, но и трябва да се има в предвид, че в крайна сметка те ще диктуват количеството на светлината, която ще навлиза в помещението, така че универсалните форми са най-добрият вариант.

Разбира се, чистотата е от първостепенно значение за хубавия външен вид, така че редовното почистване на прозорците от пръстови отпечатъци и прах е препоръчително. Покриването им във всяка една от стаите ще осигури уединение, усещане за уют и топлина. През пролетта, усещането за възраждащата се природа и свежестта във въздуха могат да се пренесат в затворената атмосфера не чрез скъпи ремонтни дейности и смяна на обзавеждането, а чрез начините, по които са покрити – от части или изцяло – прозорците в различните стаи. Помислете как са използвате тези лесни пролетни идеи за дома, за да освежите обстановката под покрива на собствения си дом.

Пролетни идеи за дома

идеи за дома

Открийте най-новите идеи за дома под формата на изображения на флората и фауната върху деликатно проектирани флорални тапети и текстил. Този класически вид се отличава с нежни цветчета и птици,  и е идеален за официални дневни и спални за гости. Тоналните завеси подобряват нереалните тапети за стена и меките модели в обзавеждането, за да се получи баланс в схемата. Аксесоарите в градинска тематика, които нарочно са въведени вътре, както и увивните растения, които придържат завесата по необичаен начин, внасят духа на живата природа в затвореното помещение.

идеи за дома

Римските и ролетните щори са семпло, но стилно решение за прозорците в оранжерията. Те могат да бъдат окачени над всеки панел от стъкло и могат да бъдат поставени на различни височини, в зависимост от мястото, откъдето слънцето нахлува в заграденото пространство, за да създадат сянка и да предпазят стаята от това да стане прекалено гореща. По-светлите цветове ще поддържат усещането за пространство и ще отразяват топлината, а защо не изберете един десен плат, който да се координира с другите текстилни изделия в помещението, като например меката мебел и аксесоарите?

идеи за дома

За интериорен дизайн в романтичен винтидж стил са много подходящи подобни полу-прозрачни дълги завеси с флорални мотиви. Панелите от муселин със смели флорали  в координиращи се цветове са съединени за създаването на красиви отвесни завеси, които все още позволяват на светлината да прониква през тях и могат да бъдат фокусна точка при монохромния дизайн на стаята.

идеи за дома

Половината завеса е идеалното решение за кухненския прозорец. Парче муселинов плат в красив десен, който да се координира с цветовата схема в стаята, като този с шарки на перца, е идеален. Този стил на витрина все още позволява навлизането на много светлина в помещението, но дава и малко уединение, ако прозореца на кухнята е в предната част на къщата, от където минувачите могат да надничат.

идеи за дома

Традиционните кепенци са чудесен избор за постигане на стилен вид на прозорците без усилия, който става все по-достъпен. Има много различни стилове, които се предлагат, включително солидни щори на прозорците, такива с половин хоризонтален дизайн и с пълни твърди капаци, които напълно да блокират светлината – идеални за спалните. За кухните и баните, е добре да се изберат водоустойчиви винил капаци, които да предпазят водата и влагата да не увредят покупката ви с течение на времето. Ако търсите нещо наистина стойностно за парите си, ръчно изработените щори са най-подходящи, тъй като са изработени от МДФ, където, както твърдата дървесина е класически избор.

идеи за дома

Един съвременен поглед върху традиционните дантелени пердета са завесите, изработени от ефирен муселин или шифон, които са отличен вариант за „обличане“ на прозорците на места, на които искате да позволите на светлината да влиза в помещението, но не желаете любопитните погледи на минувачите да ви притесняват. Използвайте тесен прът, който пасва на рамката, така че да бъде почти невидим и след това подгънете завесите точно под стъклото. Поставете завесите на най-горната част на прозореца или малко по-надолу, за да пуснете естествената светлина, но хората отвън няма да могат да видят какво се случва от вътрешната им страна.

идеи за дома

Окачените дълги завеси във фин и свеж десен са удачно решение за „обличане“ на големите прозорци и са една от практичните идеи за дома. Разбира се, флоралните десени са най-подходящи за пролетта. Лесно се окачат, без да изискват куки и пръстени. Също така лесно се свалят, когато решите да обновите дизайна им с друг, тъй като е необходимо просто да се развържат. Могат да внесат цвят в монохромно обзаведените стаи. Този стил завеси работи най-добре с леки или естествени материи.

идеи за дома

Меките вълни от плат създават умно, но семпло покритие за прозорците, което  е приятно за окото. Широката  позиция на плисета кара завесите да падат на меки, симетрични вълни, така че винаги да изглеждат подредени. Комбинирането им с елегантен, модерен корниз така, че завесите да се плъзгат плавно. Нека да стигат точно до пода, така че дс изглеждат добре оформени, независимо дали са отворени или затворени.

идеи за дома

Дизайнът с двоен корниз позволява окачването на прозрачно перде и на плътна завеса на един прозорец. Това е сред най-предпочитаните идеи за дома. За да се създаде реално въздействие е добре завесите да стигат до пода, докато пердетата стигат до края на прозореца. През деня по този начин ще навлиза естествената външна светлина, докато вечер, когато се пуснат лампите, плътността на завесите, покриващи изцяло прозорците, ще осигури необходимото уединение.

идеи за дома

За един съвременен поглед върху традиционния завършек на завесите, използвайте плоска драперия тип малка завеска на пластове над плата. Този стил осигурява чист завършек на вашите прозорци, тъй като крие корнизите и други крепежни елементи. Пресъздайте вида на изискана хотелска спалня, като изберете възглавници, десенът на които да съвпадне с плата на завеската. Изберете такива с прост геометричен принт с марокански вайб, но се придържайте към цветове в свеж и неутрален нюанс за постигане на модерен външен вид.

идеи за дома

Ако имате поредица от големи прозорци в една от стаите, изберете единични завеси вместо двойни и ги окачете централно, за да създадете съвременен, безгрижен вид. Пропуснете ограничителите за създаване на още по-спокойна атмосфера и заложете на лека материя, като лен, тъй като събира завесите красиво. Позволете изобилие от дължина на завесите, така че те да стигат до пода, за да завършите вида.

идеи за дома

 

 

 

 

източник:idealhome.co.uk