cvetove hol interior obzavejdane bejovo kafqvo

Избирането на цветовете в хола трябва да бъде добре обмислено. Това е стаята, в която прекарвате по-голямата част от времето си, докато сте в къщи. Тук посрещате гости, гледате телевизия и дискутирате изминалия ден. Ето няколко интересни идеи за декориране на това помещение.

Цветовете в хола – приятни и жизнени

cvetove  hol oranjevo bqlo sinio

Цветове като оранжево и синьо в наситени тонове изпъкват ярко, но с правилната стратегия в декорирането на хола, няма да се налага да слагате слънчеви очила, за да успокоите очите си. Меките бели мебели, около които са разпръснати тези багри, омекотяват гледката от цветовете в хола.

Екзотични цветови комбинации

hol cvetove idei marokanski stil oranjevo zeleno

Смелата комбинация от зелено, керемидено-червено и земно-кафяво и мароканския стил в обзавеждането на този хол придава приятна завършеност на стаята. Характерният принт с диамантени форми върху възглавничките и прозорците и зеления фотьойл служат за отправна точка в цветовата схема на помещението. От там, вниманието се прехвърля върху останалите част от обзавеждането. Екзотичните цветове се съпоставят с традиционно декорираният таван и рустик-камъните на стената.

hol cvetove tradicionni bqlo

Правилният избор на цветовете в хола може да даде свеж ъпдейт в традиционния стил на помещението. Декорирането върху основа на традиционните елементи като бял перваз, красив ламинат, мебели с класическа форма, антични акценти и преливащи цветове, дават на тази стая собствена персоналност. Приглушеното прасковено-жълто върху стените е алтернатива на основното бежово. Повтаряйки акцентиращият цвят резида, пространството изглежда слято с останалата час от дома.

hol cvetove sin bql siv

Сивите стени си подхождат с множество сини трофеи в модерните тонове на този хол, който е обзаведен със съвременни мебели и аксесоари. Бялото в интериора омекотява обстановката, а дървената маса внася топлина.

hol cvetove interior sin bql divan

Комбинацията от бяло и синьо се възприема като морска, но ето че и червеното намира място в схемата. Вдъхновено от коралите, няколко щрихи от този цвят внасят нещо неочаквано в този светъл бял хол.

bql interior hol obzavejdane cvetove polilei

Въздушното бяло по стените и високия таван дават височина и чувство за величественост в пространството. Дървесните тонове и мъгливо-сивото добавят фини измерения на светлите елегантни мебели в този хол.

obzavejdane hol cvetove sinio bqlo jalto

Рискуването с избора на цветовете в хола може да си струва. Балансирането между смели ярки тонове и неутрални нюанси и повтарянето им е ключа към успешната декорация в този случай.

hol bqlo rozovo zeleno obzavejdane

Хол, възхитен от розовия цвят, е предопределен да бъде женско място за отдих, особено, ако е подкрепен с класически нотки и елегантни аксесоари. Съдържащите се в двата цвята – бяло и кремаво прекрасни характеристики се заиграват с розовото в интериора. Балансът в стаята е постигнат с кремавата тапицерия, белите первази и вратата. Сиво-зелените завеси и рамката над камината създават хитър трик, чрез който разсейват вниманието от розовия цвят.

hol cherno bqlo sivo cvetove interior

Оставете неутралните цветове да присъстват в хола ви под формата на микс от шарки. Използвайки една от тях, която съдържа всички багри в цветовата схема на стаята, ще й придадете изискан вид.