Обзавеждане и Дизайн

Модерен дом с дъх на футуризъм

moderen dom rasteniq arhitektura fasada

Дизайнерът, създал този модерен дом, е впечатлен от това, което носи бъдещето. Mного дизайнери изпитват голямо удоволствие, черпeйки идеи от миналото, особено модерни елементи от средата на века и дори класически такива. Пищните стилове на кралските особи, които достигат в бъдещето са слабостта на някои дизайнери. Впечатлени от тях, те се опитват да създават стил от следващо поколение. Домовете в този стил са характерни с изобретателни елементи, които са по-далече от научната фантастика, но с ясно изразени „режещи“ линии.

Интериор и екстериор на модерен дом с футуристични елементи

moderen dom hol interior obzavejdane divani polilei sivo

Това е модерен дом на два етажа, който се намира във Фицрой Парк в Лондон, Великобритания. Проектиран е от Стантън Уилямс. Разположението му е повече от вдъхновяващо. Удобно настанен е в красива градина, заобиколена от дървета, папрат и трева. Разполага със звукоизолираща барна стена, която се простира по фасадата на имота. Тези стени осигуряват неприкосновеност на личния живот на жителите, макар и да са стъклени. Този факт позволява на живущите в дома, да вдигнат щорите си и да пуснат слънцето в рамките през деня, без да жертват личния си живот.

Уникален модерен дом идващ от бъдещето

moderen dom hol obzavejdane polilei sivo divani

Първото нещо, което бихте забелязали в този модерен дом, разхождайки се в дома са осветителните тела провиснали като планети от друга вселена. Материалът, от който са направени разпръсква светлината и така се придава футуристично усещане. Друга интересна особеност в този дом е висящата камина. Тя е провиснала от комина надолу. Уникалността й идва с това, че не докосва пода.

moderen dom interior parket obzavejdane
Второто нещо, с което се отличава този модерен дом, е с балконът, играещ роля на пешеходна пътека, която позволява да се увеличи височината на тавана и да се издигне над дневната на първия етаж. Пътеката води до всекидневна и три спални в цялата къща.

Вътрешен балкон водещ до няколко спални в модерния дом 

moderen dom interior polilei obzavejdane

Семпъл интериор в помещението с пианото в модерния дом 

moderen dom pomeshtenie prozorci

Дървени стълби водят към втория етаж в интериора на дома 

dom moderen stalbi interior obzavejdane darvo

Модерно обзаведена трапезария с ламинат 

moderen dom trapezariq obzavejdane interior darvo masa parket

Трапезарията на модерния дом с дървено обзавеждане

dom moderentrapezariq interior obzavejdane masa parket

 Съвременна спалня с паркет в модерния дом 

dom moderen interior spalnq obzavejdane leglo parket