Обзавеждане и Дизайн

Идеи за декориране на двора

idei dvor kamina mebeli

idei za dekorirane na dvora

Ето няколко хитри идеи за декориране на двора, с помощта на които ще оставите пространство за почивка, хранене и събиране с приятна компания. Организирайте мястото добре и така, че всичко да бъде подредено. Няколко ключови решения могат да преобразят голямото пространство в серия от интимни външни стаи.

Един и същи материал на пода в двора кара мястото, което може да бъде на няколко нива или да има три отделни пространства, да изглежда страхотно. Вградените или свободно-стоящи мебели могат да се използват в тандем, за да обособят отделни пространства.Гледката също е важна, затова имайте в предвид начина на поставяне на местата за сядане.

Идеи за декориране на двора

idei dvor kamina mebeli

Камината дава на двора фокусна точка.  Изтънчените шарки върху възглавничките и мебелите в неутрални тонове осигуряват контраст с модела на настилката на пода в двора. Пейките от двете страни на камината осигуряват допълнителни места за сядане. Излетият бетон отзад служи за облегалки. Оградата от високи дървета придава на мястото уединение. Първата от нашите идеи за декориране на двора е страхотна и всеки с удоволствие би се радвал на това място, не мислите ли?

Уют в откритото пространство

dvor idei kamina mebeli

Няколко стола и огън са всичко нужно за това модернизирано открито пространство. Повечето дворове функционират добре и без навес, но в случая този разчита на полу-прозрачен покрив от стъкло и дърво. Богато засадения пейзаж в близост създава мек преход и създава граница между местата.

ideq dvor interior

Привидно случайни модели и цветове в геометрични павета осигуряват визуално разнообразие. Различните контейтери може да са в контраст или да допълват други елементи от пейзажа в двора. Мебелите може да бъдат вградени или създадени с въображение. Може и да се използва парче изхвърлен гранит върху дървена основа. Поддържаната цветна градина и саксиите придават на двора и местата за сядане усещане за уединена обстановка. За да подсилите неформалния стил на двора, оставете малко пространство между паветата и добавете чакъл.

interesni idei dvor

Направете леки промени в мебелировката и зелените растения, за да разделите широкия двор. Настилката е прекъсната в малки участъци, в които има засадена растителност по необичаен начин. За постигане на формален стил в обстановката са изключени мулч, чакъл и пясък дупките между паветата. Високите дървета нежно разделят пространството в двора на отделни места за почивка, за хранене и разговори. Разчитайте на фините промени, които дават цветовете и материалите на различните мебели, които да разделят пространството във вътрешния двор.

dvor ideq darveni mebeli

Направете жива ограда от чимшир или други храсти. Добавете пергола, която ще осигури сянка в двора и местата за почивка. Черупките от миди в пространството между паветата създава непринуденост.

darveni mebeli dvor idei

Красиви павета и скрити външни екстри създават приятно открито пространство в двора. Обособените и неформалните места за сядане повишават гъвкавостта и възможностите в това открито пространство. Няколко дървета с кичести клони осигуряват сянка, която пада върху местата за сядане. Оградата определя границите на двора, но когато се използва като елемент от дизайна на двора, тя може да осигури уединение.

dvor interesni idei

Въпреки че ръбовете са геометрични и постоянни, схемата на цветните лехи в двора се движи едва доловимо навътре и навън от пространството. Смесица от храсти и цветя предлага сбор от зеленина и цъфнали ароматни цветове. Храсти и една ниска врата определят по-заграден участък във вътрешния двор. Малък фотнан, който да бъде основна фокусна точка точно срещу перголата, обещава добра гледка от сенчестото място за почивка.

kamina dvor ideq cvetq

Интересните шах-матни мотиви тук са сред добрите идеи за декориране на двора. Тази игрива шарка смесва квадратни форми от трева и павета, като естествено прелива в зелена тревна площ. Камината осигурява фокусна точка и уютен фон на мястото. Стената от наредени камъни предлага място за колекция от цветни саксии.