Обзавеждане и Дизайн

Интериорни решения за мазето и тавана

мазето

10 интериорни решения за мазето и тавана.

Мазетата и таваните са скъпоценни пространства от квадратни метри, които вместо да побират непотребните вещи, биха могли да се превърнат в мечтаните кътчета за усамотение. Тези малки помещения могат да се трансформират в каквото пожелаете. Не позволявайте на тъмните дълбини на ниско разположеното мазе или наклонените височини на тавана да ви спрат от проектирането на следващата ви семейна стая, домашен офис или стая за гости!

Предлагаме на вниманието ви десет решения за най-често срещаните проблеми, свързани с обмислянето на подходящ интериорен дизайн за тези помещения, разположени в най-ниската и най-високата част на дома. Ако и вие сте се сблъсквали с тях, може да намерите своето решение и да превърнете дефекта в ефект.

Интериорни решения за мазето и тавана

мазето

Проблем: Искате да завършите мазето, но да не го обзавеждате в типичния за повечето такива помещения селски стил.

Решение: Можете да направите площта на вашата маза също толкова грандиозно обзаведена, както всяка една друга стая, намираща се над земята и имаща по-висок таван. Внесете неочаквано висок стил с поставянето на огромна картина, подредете лъскави модерни мебели и осветете с богато украсени осветителни тела.

мазето

Проблем: Имате малки прозорци в мазето и нямате идея как да ги покриете.

Решение: Все още можете да направите салона в мазето да изглежда просторен,  въпреки ниски тавани и прозорците на нивото на земята. Окачете дълги завеси, които да стигат от тавана до пода, за да изглежда така, сякаш има голям панорамен прозорец, скрит зад тях.

мазето

Проблем: Няма прозорци в мазето ви и то изглежда винаги тъмно и мрачно.

Решение: Най-бързият и най-лесният начин за осветяване на обстановката в помещение, в което няма как да влезе естествена светлина, е чрез нанасяне на слой свежа боя.  Докато стените, боядисани в бледо сиво ще изсвтлят пространството, таванът, боядисан в свеж пласт на оживено коралово, ще даде допълнителен тласък.

мазето

Проблем: В мазето има ламперия от 70-те години на миналия век, която изглежда ужасно.

Решение: Естествено оцветената а дървена ламперия може да изглежда доста актуално, особено в едно мазе. Ако отстраняването на старите остатъци е твърде голям и сложен проект, с който не https://www.viagrasansordonnancefr.com/ ви се захваща, просто ги боядисайте в бяло или бледо сиво, за да изглежда като част от светла къща на плажа.

мазето

Проблем: Вашите мебели в салона на мазето създават неудобен ъгъл.

Решение: Когато става въпрос за справянето с образувания от мебелите неудобен ъгъл, направете така, че той да бъде далеч от очите чрез отразяване на останалата част от помещението. Поставете огледало на една от стените на ъгъла, така че да отразява полученият огледален образ на пространството около него, а не да привлича вниманието към себе си.

мазето

Проблем: Пространството под стълбите не се използва.

Решение: Празното пространство в мазето под стълбите е скрит скъпоценен камък, а не неудобен кът. Използвайте това място, за сезонно складиране на вещи (като великденски и коледна украса) или го преобразувайте в килер. Можете да го използвате и като функционално пространство, като създадете готин терен за децата или изградите пункт за поставяне на списания, книги и лаптоп, когато искате да се усамотите.

мазето

Проблем: Обзавели сте чудесно мазето си, но там е твърде студено през зимата, за да можете да прекарвате времето си.

Решение: Тъй като те се намират под земята, мазетата имат тенденция да се усещат по-хладни, отколкото останалата част от вашия дом. Превърнете мазето в уютно убежище чрез инсталиране на електрическа камина и постилане на плюшени килими под краката.

мазето

Проблем: Мазето е твърде ниско, за да се получи ефектно осветление в него.

Решение: Не е вярно, че ниските тавани правят невъзможно забавното осветление в мазето. Все още можете да поставите уникални осветителни тела в мазето си, дори ако не разполагате с високи тавани. Сложете винтидж стенни аплици, и ако искате висящо осветление, поставете го в ниските райони на трафик, като ъглите или над масата за кафе.

мазето

Проблем: В таванското помещение става много горещо през лятото, дори и да има включен климатик.

Решение: Силното лятно слънце пече на покрива през целия ден и това кара климатика да работи извънредно, за да достигне най-високото ниво на къщата. Дръжте вратата на тавана затворена по време на горещите дни, за да хванете „в капан“ хладния въздух и инсталирайте вентилатор на тавана над главата си, за да се движи въздуха наоколо и през нощта.

мазето

Проблем: Имате готово за обзавеждане таванско помещение, но наклоненият таван го прави труден за използване.

Решение: Таванските помещения са идеални за изграждане на тихо кътче за бягство след натоварен и дълъг ден или за прекарване на някоя мързелива неделя.  Подредете под мястото с наклон табуретки или малък диван, за да си създадете семейна стая за гледане на филми, като проектирате филмите върху наклонения таван. Или, ако предпочитате да правите упражнения в къщи и постоянно някой ви се пречка, трансформирайте стаята в домашно студио за разтягане и сорт.

източник:styleathome.com