Как да изберем най-добрият матрак за хубав сън?

matrak

matraka

Как да изберем най-добрият матрак за хубав сън?

Едно от най-важните неща за нашето здраве, това определено е хубавият сън. Той се отразява на външния ни вид, настроение и работоспособност. В забързаното ежедневие, стресът е неизменна част, която допринася и до безсъние. Ключов елемент за постигането на пълноценен и възстановяващ сън безспорно са матраците. Изборът на матрак често обаче е труден, поради ред причини, сред които голямото разнообразие от модели матраци и производители, предпочитанията и нуждите на всеки от нас и разбира се, разполагаемият бюджет.

matrak

Фокусни точки, на които да обърнете внимание при избор на матрак, са неговият състав и покритие. Съобразете ги с това доколко използваните материали са среда за развитие на бактериите. Съветът ни е да заложете на дишащи материи, тъй като циркулацията на въздух предпазва от развитие на акари, прах и други замърсявания. Покритието на матрака е добре да бъде от платове, които имат много антибактериални и антиакарни свойства. Такива например са дамаските с алое вера, бамбукови нишки или пък със сребро.

Спрямо състава на матраците, те се делят на няколко основни вида:

  • Πpужинни – cъpцeвинaтa e oт бoнeл или пoкeт пpужини;
  • Heпpужинни – ядpотo e изгpaдeнo oт пянa или лaтeкc;
  • Xибpиди – кoмбинaция oт paзлични cлоевe;
  • Meмopи мaтpaци – мaтpaци c гopни cлоевe, изpaбoтeни oт cпeциaлeн, тeрмoчyвcтвитeлeн мaтeриaл;

Матраците с мемори пяна са сред предпочитаните. Пяната е чувствителна към телесната температура и теглото на човек. Белег за това е отпечатъкът от тялото, който остава известно време, след като човек вече е станал от леглото. Мемори пяната е високоеластична, поддържа гръбначния стълб в правилна позиция и е антиалергична.

Матраците с полиуретанова пяна са по-ниско бюджетни варианти с висока еластичност и плътност, издръжлива на тегло и натиск. Различните матраци са с различен брой пластове от тази пяна и могат да бъдат с различна форма – гладки, тънки, дебели, с множество малки пирамиди.

А ето и няколко матраци на добри цени, които можете да закупите онлайн от onlinemebeli.bg

Матрак Mattera

matrak

Може да се каже, че матрак Mattera е много повече от удобен матрак, защото се грижи за вашето здравето. Произведен от матраци ТЕД, неговото най-силно предимство се крие в уникален механизъм, който е с доказано положително въздействие върху тялото. Наред със слоеве мемори пяна и вградена защита срещу геопатогенните влияния, той осигурява благоприятни условия за възстановяващ сън.

matrak

Защитното устройство разпръсква вредните магнитни полета в подземните водни течения и пресечните точки на мрежата на Хартман. Тя се състои от паралелни енергийни вълни, които се излъчват от земята. Немският учен ги описва като положителни и отрицателни, в посока север-юг и изток-запад. Според него, пресечните точки на две линии (възел на Хартман) влияят раздразнително на нервната система и биха могли да предизвикват болести.

Матрак Favourite Flex

matrak

Матрак Favourite Flex с AirFlex технология се наглася спрямо силуета на спящия и осигурява правилната поддръжка. Матракът има отворената клетъчна структура на високоеластичната пяна, която позволява движението на въздух и предотвратява прекомерно затопляне. Луксозният текстил TED Balance с бамбукови нишки, преминал необходимата антиакарна и антибактериална обработка и слой мемори в капитонажа, осигуряват нежност, комфорт и мекота при допир.

matrak

Матрак Favorite Nova

matrak

Матрак Favorite Nova е съставен от пружинен пакет мултипокет, полиуретанова пяна, мемори пяна и висококачествен текстил TED Balance с антистатично третиране. Този двулицев матрак е практичен и удобен и е най-продаваният модел в този клас матраци. Неговата конструкция е отличена със 100 точки за качество от независимата лаборатория LGA, Германия.

matrak

Двулицев матрак Exclusive Memory Silver

matrak

Двулицев матрак Exclusive Memory Silver е част от последната колекция на Матраци ТЕД – Silver Collection. Моделът е съставен от високотехнологични материали, осигуряващи както максимален комфорт, така и здравословна позиция на тялото. Ядрото му е изградено от многобройни мултипокет пружинки (406 бр./m2), които придават добра ортопедичност на матрака и осигуряват двойно повече опорни точки. Термочувствителната мемори пяна в него пък има свойството да възприема и запазва формите на тялото.

matrak

Друга специфична характеристика на продуктите от Silver Collection е специалният калъф със съдържание на сребро, който има лечебни и хигиенични свойства. Сребърните нишки са силен антиалерген и не позволяват образуването на вредни бактерии и акари. Двулицевият матрак Exclusive Memory Silver е изключително подходящ за хора с чувствителна кожа.  

Двулицев матрак Adry Cool

 

matrak

Уникаленият модел двулицев матрак Adry Cool от Матраци ТЕД представлява отлична комбинация между иновационните технологии I-Springs Super Comfort и Air Flex. Матракът се характеризира с две различни по твърдост страни. Мултипокет пружини спомагат за идеална подкрепа на гръбнака, а високоеластична профилирана пяна осигурява ефект, наподобяващ масаж. Текстилът на дамаската на матрака е TED Balance, който е обогатен с бамбукови нишки, деликатни към кожата.

matrak