moderen dom

През 2016 всеки модерен дом ще бъде променен според последните тенденции, защото за да бъде такъв, той изисква непрекъснато развитие. За да изпитвате усещането че обитавате жилище в модерен стил е нужно да подменяте периодично материалите, стратегиите и концепциите в него, за да отговарят на настоящите трендове. От черните стоманени и неръждаеми уреди до външните тъкани, използвани и за закритите помещения, вижте кои идеи за интериорен дизайн ще навлязат в цялостното обзавеждане на дома.

Модерен дом – тенденции 2016

moderen dom

Тъканите, които се използват за външните мебели стават предпочитани и за тези, които се експлоатират често в затворените помещения. Всъщност, те стават много по-трудно различаващи се на външен вид. Тяхната издържливост ги прави предпочитани за меките мебели в хола или столовете в трапезарията. Холът в един модерен дом вече е лишен от технологии. В него се предоставя възможност на хората, които го обитават, да общуват повече помежду си, да прочетат интересни книги, да се насладят на спокойна почивка без телевизор, компютър и други дигитални начини за разсейване. В актуалното обзавеждане на модерен  хол се търси баланс между декорация, функционалност и осветление. Достатъчното естествена светлина и възможността за навлизане на слънчеви лъчи са мечта за всеки обитател, ето защо се прави всичко в тази насока.

Дом в модерен стил

moderen dom

Спалнята във всеки модерен дом търси внимание и са нужни по-смели идеи за постигане на това. Камината се превръща във фокусна точка, която внася уют и топлина. Иновациите в тази област предоставят възможност да се получи ефекта от атмосферата, която създава, без наличие на неприятен мирис, замърсяване или неудобство, характерни за традиционните камини на дърва. Тази стая е място за почивка и любов, ето защо в нея липсват телевизор и ярко осветление.

moderen dom

Екстра големите плочки за баня създават невероятно впечатление. Широкоформатните видове започнаха да се използват напоследък като част от идейно обзавеждане за баня или кухня, но през 2016 размерите им са наистина внушителни. Подовото отопление предлага комфорт и избягване на неприятното усещане от стъпването върху студените плочки. От друга страна, бидето става задължително за тоалетните, като комбинираният му вариант е най-практичен и предпочитан. Големите огледала в банята с разкошни рамки и допълнително осветление са неизменна част от всяка модерна баня. Като цяло тази част от едно жилище в модерен стил се асоциира с приятни мигове.

moderen dom

Кухненско обзавеждане, решено в два тона, дава усещане на избор на интериорен дизайн, насочен към два различни стила. Цветните уреди от неръждаема стомана са задължителни за всеки модерен дом през 2016. Блясъкът на лъскав сребърен метал в кухнята също е много предпочитан вариант. Дълбоките кухненски чекмеджета са приоритет и предоставят лекота при подреждането и съхраняването на много вещи, кухненски уреди и прибори, като запазват подреденият вид на помещението. Кухненските острови предоставят допълнително работно място при готвене, а също така могат да се превърнат и в основната характеристика на всяка модерна кухня, защото могат да предоставят място за мивката, допълнителни чекмеджета и места за сядане. Ако искате да добавите малко лукс в стаята, може да организирате една ниша с уреди. Парните фурни обещават да се готви храна в тях по-добре и здравословно, отколкото в микровълновите печки. Загряващите се чекмеджета дават на готвачите малко свободно пространство, за да доставят топла храна за семейството и гостите си, а индукционните котлони спестяват място и са по-безопасни за домове с малки деца.

moderen dom
moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

moderen dom

 

източник снимки: homedesignlover.com