malak apartamet spalnq kafqva kartina

Този малък апартамент е проектиран от бразилската архитектка Анжелика Араужо, която е и политик. В момента е сенатор на Юкатан. Араужо завършва архитектира в Автономния университет в Юката, след което започва практиката си по специалността. Жилищното пространство е замислено за изложбата Каса Кор Минас (Casa Cor Minas) през 2014 година. Целта на Анежлика Араужо е да създаде малък апартамент, в който собствениците да могат да се насладят на спокойствие в апартамент от хотелски тип, съчетан с чудесен природен пейзаж. Комфорта е от първостепенно значение за проекта, затова са използвани най-модерните технологии и средства за автоматизация и диференциация. Сред част от похватите са осветление, щори и специални стъкла. Те отделят пространствата без да ги съкращават.

Малък апартамент в Бразилия от естествени материали

malak apartament shtori darveni mebeli

Повечето от материалите са естествени (руда, камъни, дърво), с цел повече уют и усещане за максимална близост до природната обстановка.

Обзавеждане на малък апартамент

malak apartament kuhnq siva ruda

Цветовото решение за кухнята ни дава асоциация за руда. Покритието на плота и кухненския гръб напомня за естествени камъни с микс от цветове в различни нюанси.

malak apartaent staklena stena

Избрано е специално полупрозрачно стъкло за разделител на спалнята и банята. По този начин се запазва личното пространство на потребителя, а прозрачността не скъсява пространството, както би направила стандартна врата.

apartament malak darvo spalnq kartina

Подът в спалното помещение е покрит с еко кожа, която допълнително подсилва усещането за комфорт и практичност. Всички произведения на изкуството в апартамента са част от личната колекция на Мануел Маседо (Manoel Macedo Art Gallery).

apartament malak banq kafqvo bqlo kamak

Плота и мивката в банята са изработени от кафяв камък, стените и пода също са каменни

apartament malak banq kafqva osvetlenie

 Нощното шкафче в този малък апартамент е от тъмно дърво на фона на кожена табла за повече стил

apartament malak spalnq shkafche darvo koja

 И накрая финалът на проекта за малък апартамент идва с избора на осветление, което осигурява необичайни и страхотни ефекти

malak apartament banq svetlini kamak