Обзавеждане и Дизайн

Плочки за кухня

плочки за кухня

Керамичните плочки за кухня до скоро бяха често срещана традиционна опция в домовете, но с технологичния напредък, новите материали и дизайни, вариантите и разнообразието им предлагат много повече възможности. Ако имате нужда от конвенционалните решения за вашите плочки в кухнята, може да изберете керамични правоъгълни варианти, запечатани с естествена дървесина или формовани плочки. Тези материали ще създадат уютен и приветлив вид на помещението, като същевременно предпазят стената отзад от намокряне.

Различните дизайни и шарки кухненски плочки могат да внесат доза лукс в традиционната кухня. Големите модели, използвани за кухненски гръб съдържат ярки или семпли конфигурации от модели, които могат да се съчетаят перфектно според интериорния дизайн на стаята по ваше осмотрение. Наредени като „рибена кост“, те ще добавят уникална и интересна текстура към традиционната кухня с техните еднозначно подредени малки плочки.

Плочки за кухня

плочки за кухня

Модерните кухни изглеждат чудесно с по-декоративни варианти на кухненски гръб от материал като стъкло, огледало, метал, мозайка или естествени камъни. Дизайнът на подобни плочки в кухнята е създаден чрез използването на технологичен процес, който да даде уникален вид на стаята. Нарязаните с лазер кухненски плочки, например, имат интересни детайли и дизайн, които са подобни на пъзел и могат да се пренареждат и асамблират в различни форми така, че да подхождат на всеки декор в помещението. Диагоналните плочки в съвременните кухни дават на мястото елегантен и приветлив вид, особено ако те са направени от отразяващи материали.

Кухненски плочки

плочки за кухня

Подобна шарка от кръгове в кухнята, направена от  оро камък и стъклен лунен камък изглежда впечатляващо. Стъклото и камъкът могат да си партнират идеално като елементи от плочките в кухнята. Отразителната способност на стъклото контрастира на  плоското покритие на камъка, за създаване на качество на повърхността, която играе със светлина и текстура.

плочки за кухня

Традиционните материали и модерните дизайни могат да се смесят, за да се създаде балансиран вид на кухнята. Съвременните дървени плочки, например, са нарязани на малки тънки правоъгълници, за да се слеят напълно с интериора на модерните или традиционни кухни. Рециклираните тек плочки са привлекателно и стилно екологично решение, което ще добави голяма функционална и декоративна стойност на мястото. Още варианти за интересно поставяне на плочки за кухня може да разгледате в галерията по-долу.

плочки за кухня

плочки за кухня

плочки за кухня

плочки за кухня

плочки за кухня

плочки за кухня

плочки-за-кухня

плочки-за-кухня

плочки-за-кухня

плочки-за-кухня