moderna trapezariq cherna kragla masa cherni stolove

В днешно време модерната трапезария остава на по-заден план в съвременните жилища, тъй като все по-нашумели стават отворените помещения, който комбинират трапезария, кухня и хол в едно. Вече не се създава отделна стая за хранене, но това пък от друга страна създава едно общо помещение, в което цялото семейство взима участие. Тази разлика, обаче, налага самите помещения да бъдат видимо разделени на зони. За предпочитане е те да бъдат в един стил, а цветовата гама да бъде подходящо подбрана. Едно от важните неща при обзавеждане на трапезарията е да използвате цветове и текстури, които имат положителна и релаксираща нотка. С придържането към една тематика може да създаде една наистина уютна зона за хранене.

Модерна трапезария – какво трябва да знаем?

moderna trapezariq durvena masa jalti stolove

Ако харесвате по-минималистичен стил за трапезарията, грешка по отношение на смесване на стилове и тематики, едва ли бихте допуснали. Характерното за този стил са изчистените линии и опростените елементи. За да стане трапезарията по-топла и приветлива добавете малка декорация, която дори можете да направите с природни подръчни материали.

Подходящи мебели за модерната трапезария

moderna-trapezariq-s-mramorna-masa-darveni-stolove
Избирането на подходящи мебели за модерната трапезария е предизвикателство само по себе си. Успешното съчетаване на егрономичност и естетика не е лесно, но е постижимо. Практичността е най-важният елемент в създаване на дизайна, а след това външният вид. С цел да ви помогнем да изберете най-подходящите мебели, ви предлагаме няколко модерни трапезарии.

moderna trapezariq s darvena masa darveni stolove

Чрез тях се опитваме да ви покажем модерната трапезария как може да балансира с някой друг стил. Мебелите, които вие ще изберете, като масата и столовете, в голяма степен трябва да си подхождат и с останалата част от обзавеждането на дома Ви. Благодарение на правите и прости линии правоъгълните маси се предпочитат с една идея повече. Повече въображение може да се вложи при избора на столове. В днешно време на пазара могат да бъдат намерени много различни и интересни дизайни. За по-смелите дори се предлагат столове в ярки цветове, които са много подходящи за модерни жилища. Те могат да се комбинират с разни декоративни елементи, като вази, картини и т.н. За да раздвижите пространството може да добавите осветление с модерен дизайн – например полилей с три висящи лампи – метален, цветен и т.н. С тези малки допълнения може да превърнете трапезарията в основна точка във вашето жилище.

Трапезария с дървена кръгла маса и сини столове

moderna trapezariq kragla darvena masa sini kojeni stolove

Модерна трапезария с маса от дърво и тъмно сини столове

moderna trapezariq masa ot darvo sini kojeni stolove

Трапезария с бели мебели

moderna trapezariq s beli stolove i bqla masa

Модерна трапезария с дървена маса и кожено-дървени столове

moderna trapezariq s beli stolove s darvo

Трапезария с дървена маса и кожено-дървени столове

moderna trapezariq s darvena masa kojeni stolove

moderna-trapezariq-s-beli-stolove-venge-darvena-masa

moderna trapezariq s darvo

moderna-trapezariq-s-kragla-masa-beli-stolove

moderna trapezariq s modern stolove darvena masa

moderna trapezariq darvena masa niski stolove

moderna trapezariq s darvena masa beli stolove

moderna trapezariq s tamni stolove

moderna trapezariq v bqlo

moderna trapezariq v bqlo i cherno

moderna trapezariq v bqlo i venge

moderna trapezariq darvena masa kojeni stolove