kuhnq podovi nastilki bejov parket

Когато избирате подови настилки за кухня е важно да се съобразите със стила, в който искате да е, с бюджета ви и начина на живот. Ще ви дадем основната информация за различните материали, които се използват за обличане на подовете в кухнята. След тези съвети ще намалите двоуменията си и ще улесните избора си.

Подови настилки – важно е върху какво стъпвате

kuhnq podovi nastilki bejova

В днешно време разнообразието от видове подови настилки за кухня е голямо. Основната им цел е да ни е комфортно, стъпвайки върху тях. Разбира се тези с лесна поддръжка са с предимство пред погледа на домакинята. Всяко покритие на кухненския под е в различен характерен стил и отговаря на различни видове нужди на живущите в помещението.

Подови настилки за кухня – винил, корк, теракот, ламинат или паркет

podovi nastilki kuhnq vinil siv

С винилни подови настилки за кухня можете да направите цели произведения на изкуството, защото е възможно съчетаването на няколко цвята. Това са изцяло синтетични материали, които са приятелски настроени към бюджета ви. Състоят се от 5 пласта с разнообразна структура и функции. Перфектен избор за готвачи и домове с деца, които са склонни да разливат. Винилът е лесен за почистване, успява да изолира пода и е водоустойчив. По-меката му повърхност може да предпази чашите и чиниите от счупване.

kuhnq podovi nastilki kork

Корковите подови настилки за кухня са изработени от дървесна кора, която е изпълнена с въздушни клетки, правейки я подобна на гъба повърхност, която успява да защити падналите очила или съдове. Полиуретановият горен слой може да предпази от малки разливания, които се почистват с избърсване (подът трябва да се поддържа на всеки няколко години, за да се предпази от влага в кухнята). Монтажите могат да бъдат трудни и е най-добре те да бъдат направени от професионалист.

kuhnq podovi nastilki laminat kafqv

С паркет или ламинат ще създадете топло и уютно присъствие на кухнята като помещение в дома ви. Това е класически избор, който може би никога няма да спре да бъде популярен. Паркетът, който е направен от истинско дърво съчетан с шперплат е по-добра изoлация от влага, отколкото масивното дърво. Внимавайте все пак, защото ако се случи теч и се образува локва ще причини скъпо струващи щети.

kuhnq podovi nastilki parket kafqv

За олекотяване на бюджета често се избира ламинат. Той е имитация на дърво с шарките си. Устойчив на петна е, лесно се мие. Ще се радваме, ако успеем да улесним избора ви на подова настилка с галерията от снимки, които сме избрали да видите.

podovi nastilki kuhnq kafqv laminat

Подова настилка за кухня с големи теракотени плочки в бежово

kuhnq podovi nastilki terakot bejov

Подова настилка тип винил (в случая снимката е от хол, но може да бъде чудесен цветен акцент и в кухня)

podovi nastilki kuhnq vinil cherven

Кухня, в която е използвана коркова подова настилка в кафяво

podovi nastilki kuhnq kafqvo kork

 Корков под в кухня в кафяви нюанси

podovi nastilki kuhnq kork

 Подова настилка с бял паркет

podovi nastilki kuhnq parket bql

podovi nastilki kuhnq plochki sivi

podovi nastilki kuhnq terakot siv

podovi nastilki kuhnq terakot bejov