- Advertisement -
Обзавеждане и Дизайн

Столове за трапезария – настанете се удобно

stolove trapezariq klasicheski stil bejovi

За щастие в днешно време има доста различни видове столове за трапезария. В обзавеждането на този тип помещения е модерно да се комбинират подобни стилове предмети (столове, маса, шкафове). Произходът на думата „стол“ идва от латинското „катедра“. Столовете за епископите в катедралите се отличавали с изправена структура, докато обикновените хора са седели на пейки. Те са по-интересната част от трапезарията, но не бързайте да инвестирате в комплект столове, преди да сте намерили желаната маса. Ще бъде доста шик, ако съчетаете традиционни столове със съвременна маса и обратното.

Столове за трапезария – настанете се удобно

stolove trapezariq beli darvo pokrivki

Избирайки столове за трапезария, открийте общия елемент в дизайна между тях и масата. Ако масата има извити крака или някаква по-характерна дърворезба ще си комуникира чудесно със столове от такъв тип. В краен случай изберете тапицерия със спирали и криви линии по нея. Ако дамаската на столовете ви е от фини тъкани, изберете такива, които са със свалящи се седалки или ги снабдете с допълнителни покривки за седалки. По-практично е да можете да ги перете. Съобразете тапицерията и с това колко често се използват. Рано или късно ще разлеете нещо върху нея. Ако не сте готови да поемете ангажимент към почистване със специални препарати, препоръчваме ви да изберете кожена.

Столове за трапезария – комфорт за семейството и приятелите ни

stolove trapezariq prehoden stil sinq koja

Столовете са важна част от обзавеждането на трапезарията. Важно е да бъдат комфортни, не само красиви. Независимо дали ги използваме всяка вечер със семейството и приятелите или по-рядко, има няколко правила, които ако ги спазите, гостите ви ще се връщат отново и отново.

stolove trapezariq klasicheski stil lilava damaska
Подходяща височина. Най-удобно е когато седалката има разстояние от 25 до 30 см до нивото на масата. Изберете подходяща височина на столовете. Ако са от 45 до 48 см, ще се впишат идеално, защото масите за хранене са по 76 см.

stolove trapezariq savremenen eklektik stil koja
Широчината на столовете е важна, за да бъдат наистина комфортни. Затова изберете такива, които да са широки от 50 до 61 см. Обзавеждането на горната снимка е с дизайн в между съвременен и еклектик стил.

trapezariq stolove beli halki

Тук е показана идея за столове за трапезария със солидна облегалка. Два от тях са почти като царски кресла. Понякога издърпването е трудно и са поставени металните халки, за да улеснят движението.

stolove trapezariq savremenen stil

Столовете на горната снимка са в съвременен стил и изглеждат изключително удобни, понеже са изцяло тапицирани седалките им и са внимателно формовани. Облегалките им имат леки извивки за лумбална опора на седящите. Ще се насладят напълно на престоя си.

stolove za trapezariq v savremenen stil

Металните столове за хранене са по-полярни в минималистичния стил на обзавеждане. Лесно се поддържат чисти и са идеално решение за такъв тип пространства.

trapezariq stolove tradicionen stil

 Столове за трапезария – луксозен стил

trapezariq stolove   luksozen stil

 Столове за трапезария – ретро стил с лилава дамаска

stolove za trapezariq retro stil lilava damaska

 Столове за трапезария с кожена бяла дамаска

trapezariq stolove koja beli damaska

 Бели столове за трапезария с луксозна дърворезба

trapezariq stolove beli darvorezba luksozni

 Червени столове за трапезария в модерен стил

trapezariq stolove cherveni moderen stil

trapezariq stolove koja darvo

trapezariq stolove cherni darvo moderen stil

trapezariq stolove moderen stil zeleni

trapezariq stolove moderen stil beli