Диети и Спорт

Възможно ли е да отслабнем със спа процедури

vazmojno li e otslabvane spa proceduri

Възможно ли е да отслабнем със спа процедури? Дали наистина посещението ни в тези салони ни кара да се отпуснем и да се почувстваме по-добре и за колко време? Парната баня помага ли ни да стопим няколко излишни килограма и с какви други напреднали технологии разполагат днешните салони за разкрасяване? Днес ще си поразсъждаваме за някои от процедурите, които биха могли да „ударят едно рамо“ в задачата с отслабването.

Отслабване чрез спа процедури

vazmojno li e spa otslabvane cool sculping

Възможно ли е да отслабнем чрез процедурата „увиване на тялото (body wrap)? Имаме подозрения, че това е най-разглезената спа процедура (освен масажите). Тя се състои в това да ви увият тялото с одеяло, което е накиснато с минерали и е затоплено. Тук има уловка обаче. Тази терапия ви дехидратира и на това се дължи загубата на сантиметри в талията ви. В момента, в които набавите нужните за тялото ви течности, част от размерите се връщат.

Извайване на тялото чрез студен апликатор (cool sculping machine) е процедура, при която целта е да се замразят мастните клетки в специфични зони (любовни дръжки, коремна област) чрез две охлаждащи пластини и така да се унищожат. Охлаждащите пластини активират при определена температура мастните клетки, които стават уязвими и умират, а вашата кожа, нерви и кръвоносни съдове остават незасегнати. Май има светлина в тунела от безкрайни и разнообразни процедури. Този процес отнема около час за всяка област.

Велашейп (Velashape) се нарича уредът, който оформя силуета и повишава еластичността около корема, ханша и бедрата чрез инфрачервена светлина. За 20 до 40 минути можете да загубите почти 2,5 см от всяка област – резултати, които според сведенията могат да продължат до три месеца.

Дали наистина тези процедури са толкова велики, колкото звучат всъщност?

vazmojno li e da otslabnem spa efekti

Спа процедурите са метод, до който често прибягват жените, понеже са бързи и не се изисква полагане на никакви по-специални усилия. Но възможно ли е да са метод за отслабване? Освен това са сравнително неагресивни, за разлика от липосукцията и стомашният байпас. На пръв поглед изглеждат много лесни и не е нужно да правите основни промени в режима си на хранене. Тук ключовата дума е „на пръв поглед“. Оказва се, че тези, които постигат забележителни резултати за кратко време, не ги задържат за дълго. Дългосрочните резултати зависят от усилията (извън спа салоните), които полага всеки човек. За да се поддържа формата на тялото ви, трябва да се яде здравословна и балансирана храна. Желателно е и практикуването на физически упражнения редовно.

Най-големият минус на тези спа процедури е, че не правят нищо, за да се спре образуването на мазнини. А това е най-важният ключ към дългосрочното намаляване на теглото. тези процедури заблуждават хората, че не трябва да правят нищо по отношение на храненето си. Нали разбирате, че няма как всеки ден да си угаждаме с банички и сладкиши, да ходим на процедури и да чакаме да отслабнем. По този начин се завъртаме в един порочен кръг, в който се обезмислят процедурите. Ако все пак решите да отидете на такъв тип процедури, ги съчетайте със здравословно хранене и упражнения редовно. Внимавайте с високите температури и прекомерното изпотяване, тъй като има риск от дехидратация на тялото, както и от повишаване на кръвното налягане. Надяваме се, че сме ви били полезни със своето малко проучване за света на спа процедурите.