Gossips

Амал Аламудин – Съпругата на Джордж Клуни

amal alamudin kluni

amal alamudin kluni

След години ергенски живот, Джордж Клуни, най-накрая, прави решителната крачка и се жени за Амал Аламудин във Венеция, Италия, през септември миналата година. Оттогава, те вървят в комплект по червения килим, а Амал хваща окото и без Джордж до себе си. След сватбата си с Клуни, интересът към юриста се увеличи още повече и то заслужено. Вижте по-долу, за да разберете повече за Амал Аламудин съпругата на Джордж Клуни.

Амал Аламудин Клуни

amal alamudin

Факти за живота:

Амал Клуни е на 36 години. Родена е в  Бейрут, Ливан през 1978г. По професия г-жа Клуни е адвокат. Владее три езика – арабски, английски и френски.

Семейство:

Родителите на Амал са Рамзи и Бариа Аламудин. Тя има три братя и сестри. Едната й сестра, Тала, живее в Сингапур, а двамата й полубратя са от първия брак на баща й.

Образование:

Амал учи в колежа Св. Хю в Оксфордския университет и през 2000 г., започва юридическо си образование в университета по право в Ню Йорк. Докато е в нюйоркския университет, като студент по право, тя работи като деловодител за сегашния съдия на Върховния съд – Соня Сотомайор, която по това време е съдия в Апелативния съд на САЩ.

amal alamudin

Професионален живот:

След като се дипломира в Университета на Ню Йорк, тя се присъединява към отделa за съдебни спорове на нюйоркска адвокатска кантора Sullivan & Cromwell и практикува американско и международното право там три години. По време на престоя си в кантората, тя представя клиенти в наказателни разследвания, включително и при делото на Enron. Амал в момента работи за фирмата Doughty Street в Англия и е специализирана в международното право, правата на човека, екстрадиране и наказателно право. Амал е официалният юридически съветник на краля на Бахрейн и също така представлявала създателя на WikiLeaks – Джулиан Асанж. Г-жа Клуни наскоро пътува до Франция, за да представлява Армения в делото свързано с отричането на арменския геноцид, разглеждано от Великата камара на Европейския съд по правата на човека.

Публикации:

Работата на Амал Аламудин е публикувана в няколко книги, включително и законите и практиката на специалния трибунал за Ливан, който тя редактира с Nidal Nabil Jurdi и David Tolbert.

amal alamudin

 Награди:

Амал печели наградата Shrigley в колежа Св. Хю, и по време на престоя си в нюйоркския университет, тя бе отличена с Jack J. Katz Memorial Award, който се дава на студенти, които са показали най-високите постижения в областта в медийното право. Тя също така е обявена за една от 21-те най-горещи адвокати в Лондон през 2013 г. от Tumblr блога Your Barrister Boyfriend.

Личен живот:

Двамата с Джордж се женят на 27 септември 2014 г. във Венеция, Италия, след звездна сватбена церемония. Те са бракосъчетани от приятел на Джордж – Валтер Велтрони Клуни, който е бивш кмет на Рим. През октомври 2014 г. е обявено, че двойката е купила къща на остров в река Темза в Англия на цена от около 10 милиона паунда.