Gossips

Джони Деп аут от „Карибски пирати“

djoni-dep

Джони Деп официално няма да участва в повече филми с продължението на „Карибски пирати“, тъй като от „Disney Studios“ планират големи промени, съобщава DailyMailTV. Актьорът играеше главната роля повече от 15 години в успешната поредица, но изглежда капитан Джак Спароу е направил своето последно пътуване до „Черната перла“.

Сценаристът на „Карибски пирати“ бе първият, който публично потвърди, че от филмовото студио изхвърлят звездата, докато преработват целия франчайз. Джони Деп, който през последните четири години пострада много заради лични драми, изглежда се е появил за последен път в „Dead Men Tell No Tales“, който се превърна в най-слабо представящия се филм от поредицата.

Независимо от всичко, ролята на Джак Спароу стана една от най-популярните на Джони Деп. Приходите от всичките 5 филма“Карибски пирати“ възлизат на над 4 милиарда долара. Самият актьор, който придаде уникален характер на образа на заядливия пират дори не е подозирал какъв успех ще пожъне с тази си роля през далечната 2003 г., когато излиза „The Curse of the Black Pearl“.

Мисля, че Джак Спароу ще остави своето завещание. Това е единственият герой, който е играл пет пъти, това е характер, който се облича, за да посещава децата в болниците, за което ще бъде запомнен,“ каза сценаристът Стюарт Баати. „Преди да се появи Джак Спароу, Деп бе смятан за такъв странен, независим актьор, който прави онези наистина страхотни малки филми на Тим Бъртън, но в никакъв случай не беше голяма филмова звезда и много хора смятаха, че сме луди, че го поканим на кастинга.  Защото той не беше доказана стока;нали знаете, голяма звезда. Направихме голям филм и поставихме този странен, независим актьор в средата на това, а хората смятаха, че сме луди. Фактът, че това проработи, е чудо.“ С гордост добавя, че неговият първи филм е номиниран за най-добър филм, а Джони Деп е водещ актьор в „Оскарите“.

 източник:dailymail.co.uk