Грим

Как да си направите грим без грим

грим без грим

Естественото излъчване става все по-модерно, но това съвсем не означава, че всички дами разполагат с безупречна кожа и сочни устни, за да си позволят да излязат на вън без какъвто и да е козметичен продукт върху лицето си. Ето защо ще ви покажем как лесно може да постигнете ефект “грим без грим“, чрез който с помощта на верните ви съюзници от декоративната козметика ще добиете една естествена визия, която ще ви направи да изглеждате свежи и красиви. Подходящ е за спортно облекло, за тинейджъри или за дами, които не обичат често да се гримират.

Как да си направите грим без грим

грим без грим

Като начало се снабдете с всичко от списъка:

– база за грим

– фон дьо тен или цветен овлажняващ крем за лице ( ББ крем, например)

– коректор

– руж

– комплект за оформяне на веждите

– основа за сенки

– сенки за очи в кафяви тонове, матово черно и блестящ телесен цвят

– спирала за мигли

– прозрачен гланц или балсам за устни

– четки за грим

След като си набавите необходимите инструменти за грим, следвайте тези последователни стъпки, за да го направите правилно:

  1. Първото и най-важно правило, за да създадете грим без грим е да създадете безупречна база, за да изглежда кожата ви перфектна. Измийте лицето си, подсушете го добре и нанесете мек тонер. Тониращият овлажнител може да бъде най-подходящ за създаване на една естествена визия. Върху него сложете олекотен вариант фон дъо тен и богат на пигменти коректор. Завършете с малко пудра.
  2. Съвсем леко сложете руж върху бузите си в топъл розов или прасковен цвят. Кремообразната текстура ще ви осигури идеален и близък до естествената руменина завършен вид.
  3. Оформете добре веждите си, защото при този грим ще личи всяко излишно косъмче върху тях.
  4. Подгответе клепачите, като поставите върху тях основа за сенки. След това нанесете от топло светло-кафявите сенки в областта над сгъвката и от по-тъмно кафяво с матов отенък върху подвижната част на горния клепач. Накрая дефинирайте гънката с шоколадово-кафяво.
  5. Върху целия клепач нанесете от блестящите сенки в телесен цвят. В корените на миглите сложете тънка линия черни матови сенки. Върху долния клепач очертайте линия с кафяви сенки. Сложете спирала върху миглите.
  6. Накрая завършете грима с гланц върху устните.

грим без грим

Inline
Inline