Грижа за кожата

Домашни маски за красива кожа

domashni maski za krasiva koja

domashni maski za krasiva koja

След стресираща работна седмица, един SPA ден звучи като много добра идея, нали? Не бързайте да харчите цяло състояние за този лукс. За щастие има страхотни домашни маски за красива кожа, с които може да се поглезите, без да се налага да пътувате далеч. Продуктите, които ще влязат в помощ на красотата най-вероятно се намират вече в кухнята ви. Предлагаме ви четири маски за лице, които съдържат само една или две съставки и с помощта на които ще се почувствате подмладена и успокоена след натоварената седмица. Проста запалете няколко ароматни свещи, пуснете успокояващ музикален фон, забъркайте кашата и се отпуснете, докато съставките й се погрижат за красивия вид на кожата ви.

Домашни маски за красива кожа

Мед + кафява захар

Тази рецепта за ексфолиант за лице и тяло мирише сладко и оставя след себе си гладка и еластична кожа. Смесете равни количества от двете съставки и масажирайте нежно с кашата. Особено ефикасна е за премахване на мъртвите клетки от лактите, коленете и петите.

Лимон + яйчен белтък

Всичко, което ви трябва за тази домашна маска за лице е един разбит белтък и сокът от половин лимон. Нанесете сместа равномерно и оставете да подейства за 20 минути. Изплакнете с топла вода.

Банан + мед

Тази маска е чудесна както за кожата, така и за косата ви. Смесете половин смачкан банан с една супена лъжица мед. Нанесете кашата върху лицето и косата си две минути преди да влезете под душа.

Краставица

Всички знаем за кръгчетата свежа краставица могат да облекчат подпухналите очи, така че не забравяйте да използвате този изпитан метод, докато чакате някоя от предложените домашни маски за красива кожа да подейства.